Rectorul UMFST pentru mandatul 2024-2029 desemnat pe bază de concurs public Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 698 Vizualizări

Rectorul UMFST pentru mandatul 2024-2029 desemnat pe bază de concurs public

În urma unui Referendum organizat în cadrul Universităţii de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie (UMFST) ”George Emil Palade” din Târgu Mureş, la care au participat peste 500 de persoane, 79,30% dintre votanţi au optat pentru desemnarea rectorului pentru mandatul 2024-2029, pe bază de concurs public, organizarea unui astfel de scrutin fiind unică la nivel universitar în România.
”Pentru a treia oară consecutiv, comunitatea universitară de la UMFST ”George Emil Palade” Târgu Mureş decide ca desemnarea rectorului, pentru mandatul 2024-2029, să se facă prin concurs public şi nu prin votul universal. Deşi fiecare variantă este prevăzută de lege, opţiunea depusă cu largă majoritate este o confirmare a alinierii universităţii la mecanismele de desemnare a rectorului pe care le aplică marile universităţi din întreaga lume. Suntem cred, unici, în peisajul universitar românesc, dar suntem consecvenţi la nivel de universitate, unde toţi colegii îşi doresc un mediu universitar modern şi o administraţie eficientă. Le mulţumesc tuturor colegilor care au participat un număr aşa de mare la referendum, pentru ca rezultatul să aibă legitimitate”, a declarat, pentru Agerpres, rectorul UMFST Târgu Mureş, profesor doctor Leonard Azamfirei.
Biroul Electoral Central al UMFST „George Emil Palade” din Târgu Mureş a anunţat, joi, pe site-ul universităţii, rezultatele Referendumului pentru stabilirea modalităţii de desemnare a rectorului UMFST „George Emil Palade” din Târgu Mureş pentru mandatul 2024-2029.
”Vă aducem la cunoştinţă rezultatele Referendumului pentru stabilirea modalităţii de desemnare a rectorului UMFST „George Emil Palade” din Târgu Mureş pentru mandatul 2024-2029, în conformitate cu Metodologia de organizare a referendumului universitar la nivelul Universităţii de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie ”George Emil Palade” din Târgu Mureş pentru stabilirea modalităţii de desemnare a rectorului, UMFST-REG-33 Ediţia 04, desfăşurat în data de 4 octombrie 2023. Număr de electori înscrişi pe listele de vot: 595; Număr de electori prezenţi la vot: 513; Procentul celor prezenţi la vot: 86,21%; Număr de voturi valabil exprimate: 512; Număr de voturi în favoarea modalităţii de desemnare pe bază de concurs public: 406 (79,30%); Număr de voturi în favoarea modalităţii de desemnare prin vot universal, direct şi secret: 106 (20,70%). Ca urmare a deciziei majorităţii electorilor, modalitatea de desemnare a rectorului UMFST „George Emil Palade” din Târgu Mureş pentru mandatul 2024-2029 va fi pe bază de Concurs public”, a anunţat, Biroul Electoral Central al UMFST „George Emil Palade” din Târgu Mureş. 

(www.agerpres.ro)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE