Servicii stomatologice decontate de CAS, la Ambulatoriul UMFST Sanatate
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 585 Vizualizări

Servicii stomatologice decontate de CAS, la Ambulatoriul UMFST

Ambulatoriul de specialitate medicină dentară al Universității  de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș funcționează în cadrul Facultății de Medicină Dentară și oferă servicii stomatologice calitative prin prisma unor echipamente de ultimă generație și a unui colectiv medical pregătit și înzestrat cu abilități doctoricești de înaltă competență. Din cadrul acestor servicii medicale stomatologice, cele care alcătuiesc pachetul de servicii medicale de bază pentru medicina dentară sunt decontate, în limita unui plafon lunar maximal, de Casa de Asigurări de Sănătate (CAS), cu care ambulatoriul se află în parteneriat din anul 2021. Puteți afla lista integrală a serviciilor medicale decontate de CAS, accesând link-ul următor: https://cnas.ro/pachete-servicii-medicale/ . Ambulatoriul este situat în campusul principal al Universității, strada Gheorghe Marinescu nr. 38.

Referitor la dotările unității medicale, ambulatoriul prezintă tehnologii avansate, de ultimă generație, în domeniul radiologiei dentare, care contribuie la calitatea actului medical. Un exemplu al unei astfel de aparaturi este Tomograful computerizat 3D CBCT (Cone Beam Computer Tomography) de la Planmeca, ProMax 3D, care este un instrument indispensabil în sfera implantologiei, ortodonției, chirurgiei maxilo-faciale, parodontologiei ș.a.m.d. Unitatea medicală oferă servicii imagistice complexe, printre care enumerăm:  tomografii computerizate 3D (CBCT), fotografii 3D ale feței, radiografii 2D panoramice și de sinusuri maxilare, radiografii retroalveolare.

Beneficiarii serviciilor stomatologice decontate de către Casa de Asigurări de Sănătate:

– Copiii si tinerii cu vârsta de până la 18 ani: beneficiază de decontarea integrală a tratamentelor cuprinse în “pachetul de servicii medicale de bază” pentru medicina dentară;

– Pacienții cu vârsta peste 18 ani: beneficiază de decontarea integrală de către CAS a tratamentelor de urgență, iar restul tratamentelor cuprinse în “pachetul de servicii medicale de bază” sunt decontate în proporție de 60% de către CAS;

– Persoanele care beneficiază de legi speciale: au toate procedurile cuprinse în “pachetul de servicii medicale de bază” decontate integral de către CAS.

Mădălina ROHAN

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE