Principalele investiții ale UMFST Târgu Mureș prezentate de rectorul Leonard Azamfirei Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 909 Vizualizări

Principalele investiții ale UMFST Târgu Mureș prezentate de rectorul Leonard Azamfirei

Rectorul Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie (UMFST) ”George Emil Palade” din Târgu Mureș, prof. univ. dr. Leonard Azamfirei, a postat marți, 17 octombrie, pe pagina sa de Facebook, un text în care furnizează informații despre principalele investiții derulate în cadrul celei mai importante universități din județul Mureș.

”Pentru a răspunde unor preocupări locale privitoare la investițiile din UMFST și la resursele financiare din care urmează ca acestea să se realizeze, precizez următoarele:

1) A început deja construcția, în campusul central, a noului Cămin pentru studenți cu 260 de locuri (P+3), investiție derulată prin Compania Națională de Investiții (CNI).

2) Spitalul universitar ”George Emil Palade” – procedura de licitație este în curs de finalizare urmând a se anunța câștigătorul foarte curând. Proiectul este finanțat din venituri proprii și prin fonduri PNRR din cadrul Componentei 12 – Sănătate.

3) Centrul de instruire și formare a resursei umane în medicină – MedX – proiectul a fost deja depus pentru evaluare în cadrul programului PNRR – Reforma 3 – ”Dezvoltarea capacității pentru managementul serviciilor de sănătate și managementul resurselor umane din sănătate” din cadrul Componentei 12 – Sănătate.

4) Campusul de învățământ tehnic dual – Ergopolis – proiect finanțat prin programul PNRR/2022/C15/MEDU/I6/Program-pilot pentru dezvoltarea consorțiilor regionale pentru învățământ dual – contractul de finanțare este semnat și se lucrează la caietul de sarcini.

5) Clădirea Poștei din strada Mărăști – SpaceX – proiectul de reabilitare și conversie în spațiu didactic a fost deja depus pentru finanțare în cadrul programului PNRR – Componenta 15 – Educație, Investiția 17: Asigurarea infrastructurii universitare; apelul ”Modernizarea infrastructurii universitare pentru un spațiu academic echitabil”, lansat de Ministerul Educației.

6) Biblioteca universitară – proiectul a fost depus pentru finanțare în cadrul programului PNRR – Componenta 15 – Educație, Investiția 17: ”Asigurarea infrastructurii universitare – construcții noi; apelul ”Construcția infrastructurii universitare pentru campusurile studențești ale viitorului” lansat de Ministerul Educației.

7) Clădirea Poștei din Piața Victoriei și cea a Mureș Mall – proiect de reabilitare în curs de realizare – se va depune în cadrul programului POR – 3.2. ”Eficiență energetică în clădiri publice”.

Resursele alocate universității de la bugetul de stat pentru investiții reprezintă doar 6% din totalul sumelor alocate pentru investiții în anul 2023. Restul de 94% are ca sursă veniturile proprii ale universității obținute în condițiile legii și sumele obținute din numeroasele proiecte cu finanțare directă/indirectă europeană câștigate de universitate.

Acestea sunt datele concrete. Restul sunt speculații!”.

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE