UDMR Mureș, reacție la ”alianța anti Soós” propusă de PNL: ”Târgumureșenii au subliniat clar că nu își doresc naționalism, nu vor conflicte etnice” Politic
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 880 Vizualizări

UDMR Mureș, reacție la ”alianța anti Soós” propusă de PNL: ”Târgumureșenii au subliniat clar că nu își doresc naționalism, nu vor conflicte etnice”

Liderul liberalilor din județul Mureș, Ciprian Dobre, a anunțat marți, 17 octombrie, că formațiunea politică pe care o reprezintă va susține pentru funcția de primar al municipiului Târgu Mureș, la alegerile locale din 2024, ”o persoană competentă” agreată de mai multe formațiuni politice, societatea civilă și mediul academic care ”să ia locul proastei administrații reprezentate de Soós.”

”Partidul Național Liberal cheamă și invită toate forțele politice reprezentate în Târgu Mureș sau nereprezentate în Consiliul Local, cheamă și invită societatea academică din Târgu Mureș, mediul non-guvernamental, la discuții pentru a găsi această persoană care poate reprezenta alternativa pentru administrația Soós”, a declarat Ciprian Dobre, într-o conferință de presă.

Reacția UDMR Mureș

Miercuri, 18 octombrie, Biroul de presă al UDMR Mureș a remis un comunicat de presă ca reacție la declarația președintelui PNL Mureș, pe care o redăm, integral, în rândurile de mai jos.

”Revoltător!

În timp ce purtătorul de cuvânt la nivel național al PNL avertizează cetățenii cu privire la o amenințare ultra extremistă din partea partidului AUR, președintele aceluiași grup din județul Mureș vorbește chiar despre o alianță cu aceleași ultra extremiști la alegerile de anul viitor, doar pentru a prelua controlul asupra orașului Târgu Mureș.

Ei consideră un singur aspect important: „să ia orașul înapoi”, și să câștige funcția de primar. Prin urmare, nimic nu este suficient de scump. Recurg la acest gest, cu toate că au un viceprimar în Târgu Mureș și un vicepreședinte al Consiliului Județean Mureș.

Nu ne surprinde lipsa de scrupule în ceea ce privește politica președintelui județean PNL, pentru că am mai trecut prin această experiență. Timp de patru ani a fost la ”conducerea” județului Mureș și a reușit ”performanța” de a distruge aeroportul, și în loc să stimuleze a împiedicat dezvoltarea întregului județ. De atunci încercăm să reparăm daunele.

Apelul său actual arată din nou că nici de această dată nu au niciun candidat, nici un fel de program politic, nicio strategie care să țină cont de interesele comunității și de dezvoltarea municipiului Târgu Mureș și a județului Mureș.

În ultimii trei ani au avut ocazia să influențeze direcția spre care să se îndrepte orașul, dar nu au făcut-o. Din păcate, această mișcare total neinspirată, cu un an înaintea alegerilor, nu poate fi interpretată altfel decât ca o lansare pripită a campaniei, menită doar să definească izul naționalist a perioadei următoare. Mențiunea cooperării cu AUR este un alt semn clar al lipsei de respect față de comunitatea maghiară și se încadrează perfect în starea de spirit indusă din momentul înlăturării UDMR de la guvernare.

Respingem ferm ca în această atmosferă să începem anul care vine!

Filiala județeană Mureș a UDMR îi cere viceprimarului PNL să demisioneze din funcție, deoarece târgumureșenii au subliniat clar că nu își doresc naționalism, nu vor conflicte etnice și mai ales lideri care vor să încredințeze viitorul orașului Târgu Mureș și unor partide ultranaționaliste.”

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE