Oamenii nu au timp pentru “nu se poate”! Politic
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 190 Vizualizări

Oamenii nu au timp pentru “nu se poate”!

România are nevoie de miniștri care nu spun „nu se poate”. România are nevoie de miniștri care identifică soluții, vin cu idei, au un plan și știu și pot face lucruri bune pentru oameni.

In domeniul sănătății, exemplul ministrului Alexandru Rafila și a echipei domniei sale este dovada ca se poate. Deblocarea proiectelor și începerea construcțiilor pentru mari arsi la Timisoara, Bucuresti și Târgu Mureș, începerea construcțiilor de spitale sau clădiri noi pentru spitale din PNRR sunt cea mai buna dovada. Ultima dintre ele, adjudecarea contractului pentru Centrul de Mari Arsi de la Târgu Mureș.

In domeniul transporturilor, contractele încheiate pentru autostrăzi, drumuri rapide, infrastructura

feroviară, sunt o dovada a faptului ca “se poate” dovedita de ministrul Sorin Grindeanu si echipa lui de la ministerul transporturilor.

Pe de alta parte, toată lumea știe ca PNRR a fost aprobat de catre Consiliul UE in data de 21 octombrie 2021. De mai bine de doi ani legea pensiilor, unul din jaloanele esentiale, este discutata, dezbatuta, atat in spatiul public cat si cu experti ai Bancii Mondiale si ai Comisiei Europene.

Domnul ministru Marcel Bolos a ocupat in doua randuri portofoliul investitiilor si proiectelor europene, atat in guvernul Orban, cat si in guvernul PSD-PNL, iar de aproape cinci luni este ministrul finantelor publice.

Este evident ca stia ca adoptarea acestei legi, a pensiilor, reprezinta o conditie pentru accesarea unei noi transe de plata din PNRR. Este de asemenea clar ca stia ca este o lege sustenabila, forma ei fiind acceptata de organismele internationale.

Si, cel mai important, ar fi trebuit sa stie ca este o lege asteptata de toti pensionarii, care va aduce echitate in sistemul public de pensii.

PSD, premierul Marcel Ciolacu, sunt constienti de importanta acestei legi si stiu ca ea trebuie sa intre in vigoare de la 1 ianuarie 2024.

Daca domnul ministru Bolos nu stie, nu poate sau nu vrea, atunci poate face un pas in spate. Nu este timp pentru lamentari!

Este timpul reconstructiei! Este timpul reformelor! Nu avem timp pentru “nu se poate”!

Deputat PSD de Mureș Corneliu Florin Buicu,

Vicepreședintele Comisiei pentru sănătate și familie din Camera Deputaților

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE