Proiect de lege: Noi reguli pentru obținerea permisului auto Recomandări zi de zi
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 670 Vizualizări

Proiect de lege: Noi reguli pentru obținerea permisului auto

Veşti pentru cei care se pregătesc să devină şoferi sau pentru cei care abia şi-au luat permisul. Din cauza numărului mare de accidente produse de şoferii tineri, mai mulţi senatori propun schimbarea legii: fără maşini puternice pentru începători. Reguli noi ar putea fi şi pentru obţinerea permisului. Se pregătesc schimbări și pentru elevii școlilor auto. Orele de curs vor fi mai numeroase, astfel încât cei care vor permis auto să învețe cât mai bine legislația rutieră. Instructorii spun că măsura era necesară, iar costurile nu se vor modifica foarte mult.

Proiectul, inițiat de parlamentarii UDMR, prevede creșterea numărului de ore de pregătire teoretică și practică, dar și de limitare a cailor putere pe care le pot avea automobilele conduse de șoferii debutanți, cu vârste până în 21 de ani.

Proiectul de lege

Conducătorilor cu vârsta de până la 21 de ani, precum şi cei care au o experienţă de conducere mai mică de un an pentru categoria de vehicule B, le este interzis să conducă vehicule care depăşesc 100 CP, respectiv 75 de kw în cazul vehiculelor electrice. Numărul minim de ore de pregătire teoretică este de 25, iar cel de pregătire practică este de 45.

Deputatatul UDMR Benedek Zacharie, iniţiatorul proiectului a declarat că: „Am avut discuții inclusiv cu părinți ai căror copii au murit în accidente și cu un părinte al cărui fiu a fost de vină și au mai murit alți doi tineri în acea mașină, pe lângă fiu. Trebuie să se înțeleagă că am dorit să introducem acest articol ca să protejăm tinerii, nu contra lor”.

Mai mult de o treime dintre tinerii până în 21 de ani sunt posesori de permis de conducere. În 2021, tinerii cu vârsta cuprinsă între 18 și 29 de ani au fost vinovați pentru producerea a peste 1.100 de accidente rutiere grave, ceea ce reprezintă aproape 23% din total.

(L.P.)

Sursa foto: depositphotos.com

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE