Președinte nou la Asociația Județeană de Handbal Mureș Sighișoara
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1623 Vizualizări

Președinte nou la Asociația Județeană de Handbal Mureș

Membrii Asociației Județene de Handbal (AJH) Mureș au demarat o nouă sesiune de alegeri cu privire la noul președinte care urma să ocupe această funcție. După mandatul de 20 de ani în care Teodor Rad a fost în fucția de președinte al Asociației Județene de Handbal Mureș, Claudiu Cociș este noul președinte pentru următorii ani.

Pe lângă funcția pe care o deține acum, noul președinte al AJH este și profesor de sport la Școala Gimnazială „Ion Chinezu” din Sântana de Mureș și antrenor de handbal la Liceul cu Program Sportiv „Szász Adalbert” din Târgu Mureș.

Noul plan al lui Claudiu Cociș cu privire la o bună conduită a asociației și a handbalului mureșean este de a avea în prim plan transparența, atât pe plan sportiv, cât și pe plan administrativ.  

„Când am optat să candidez am avut mai multe proiecte, unul pe plan sportiv și unul pe plan administrativ. Pe plan administrativ vreau să fie transparență totală în ceea ce privește actele și bugetul asociației și să eficientizăm cheltuielile, să promovăm handbalul la nivel de copii și juniori. Pe plan sportiv, îmi doresc ca aceste competiții la nivel de copii și juniori, care sunt în subordinea Asociației Județene de Handbal, să se desfășoare într-un mod amical. Adică să nu avem competiții în care să se pună presiune pe rezultate”, a declarat acesta.

Promovare și amiciție

Începând de acum, se dorește promovarea handbalului în rândul copiilor și în rândul școlilor în special, dar și promovarea meciurilor amicale.

„Unul dintre lucrurile pe care le-am și demarat este crearea unei pagini de social media unde să începem să fim activi și să postăm lucrurile care se întâmplă cu handbalul în județul Mureș. Le-am propus colegilor din județ ca în fiecare săptămână să ne trimitem un mesaj cu data și ora la care sunt meciuri, deoarece avem săptămânal meciuri în cadrul Campionatului Național. Și atunci vrem să promovăm, să nu mai fie competitivitate între echipe, ci să fie prietenie și să vină colegii de la alte cluburi la meciurile celorlalte cluburi”, a mai adăugat acesta.

Un alt obiectiv este vizat de partea financiară a asociației care ar putea ajuta la dezvoltarea structurilor și la demararea unor noi planuri și proiecte cu privire la handbalul mureșean.

„Ca obiectiv mai avem atragerea de fonduri, atât de la bugetul local, cât și din mediul privat pentru dezvoltarea structurilor și pentru ajutarea structurilor sportive afiliate la nivel de AJH, deoarece știm foarte bine că acolo este munca grea, la nivel de copii și juniori. Ce mi-am dorit mereu este o coeziune între cluburi. Eu am lucrat foarte bine cu cluburi din Reghin, din Sighișoara, dar și cu cluburile private sportive din Târgu Mureș. Am făcut transferuri între noi și asta îmi doresc și pe viitor, atât la fete, cât și la băieți, la toate cluburile. Să existe o legătură strânsă între noi, deoarece separat… nu ajungem departe”, a mai precizat acesta.

În ceea ce privește tabloul general al cluburilor de handbal din județul Mureș, în momentul de față există 14 cluburi sportive afiliate Asociației Județene de Handbal.

„Dintre aceste 14 cluburi sportive afiliate la AJH, două sunt la nivel de seniori. Una în Liga Națională – CSM Sighișoara, și una în Divizia A – CS Arena. Restul sunt cluburi de copii și juniori care activează în campionatele naționale ale Federației Române de Handbal, dar și în cadrul campionatului național al AJH”, a mai spus acesta.

Diana CĂRBUREAN  

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE