Comandament Regional de Operații Speciale înființat la Târgu Mureș Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 2021 Vizualizări

Comandament Regional de Operații Speciale înființat la Târgu Mureș

Monitorul Oficial al României Partea I, Nr. 1082 din 29 noiembrie 2023 a publicat o Hotărâre a Parlamentului României privind aprobarea înființării Comandamentului Regional de Componentă de Operații Speciale, sub denumirea Regional Special Operations Component Command (HQR-SOCC), pe teritoriul României.

Hotărârea a fost adoptată de Camera Deputaților și de Senat, într-o ședință comună care a avut loc în data de 28 noiembrie 2023.

”Se aprobă înființarea Comandamentului Regional de Componentă de Operații Speciale, sub denumirea Regional Special Operations Component Command (HQR-SOCC), pe teritoriul României, în garnizoana Târgu Mureș, ca structură nepermanentă, pe principiul națiunii lider, cu comandă rotațională”, se menționează în articolul 1 al Hotărârii.

Totodată, articolul 2 al Hotărârii are următorul conținut: ”Modul de organizare și funcționare a Comandamentului Regional de Componentă de Operații Speciale se stabilește în plan bilateral între România și Bulgaria, prin înțelegeri tehnice.”

În ceea ce privește fondurile necesare contribuției României la constituirea Comandamentului Regional de Componentă de Operații Speciale, articolul 3 al Hotărârii specifică faptul că acestea ”se asigură din bugetul Ministerului Apărării Naționale.”

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE