Festivalul-concurs „Hristos Se naște, măriți-L!”, în Parohia Ortodoxă Reghin-Iernuțeni Reghin
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 175 Vizualizări

Festivalul-concurs „Hristos Se naște, măriți-L!”, în Parohia Ortodoxă Reghin-Iernuțeni

Biserica „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” și „Adormirea Maicii Domnului” din Reghin a găzduit miercuri, 20 decembrie cea de a IX-a ediție a Festivalului-concurs „Hristos Se naște, măriți-L!”, evenimentul înscris în CAER (Calendarul Activităților Educative Regionale) 2023 organizat cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei.

Festivalul a fost organizat de către Inspectoratul Școlar Județean Mureș, reprezentat de doamna inspector școlar general Paula-Maria Dărăban, părintele inspector ClaudiuDorin Chiorean, care a rostit un frumos cuvânt de învăţătură, și Școala Gimnazială „Alexandru Ceușianu” din Reghin, reprezentată de doamna director Paula Chelariu, în parteneriat cu Arhiepiscopia Ortodoxă Alba Iulia.

„Colinda este o expresie a frumosului din suflet în contact cu divinitatea. Primii colindători au fost păstori, iar colinda tradiţională reunește nenumărate elemente pastorale, dar şi arhaice. Prezenţa corurilor și, totodată, repertoriul ales pot trezi sentimente frumoase, nobile, muzica fiind cel mai frumos şi benefic liant spiritual al celor care o ascultă, care se lasă pătrunşi de generozitatea şi muzicalitatea sunetelor, a versurilor și cântecelor interpretate. Astfel și la acest festival-concurs ne-au trezit sentimente nobile aproximativ 160 de elevi de la școlile și liceele din Reghin și împrejurimi, fiind coordonați de profesorii de Religie și alte discipline, precum și un grup de colindători de la Școala Gimnazială „Liviu Dan” din Mociu, județul Cluj. Vocile lor îngerești au anunțat Nașterea Pruncului Iisus prin intermediul colindelor transmise de la o generație la alta, contribuind la păstrarea identității culturale și a legăturilor dintre membrii comunității”, a precizat prof. Ana-Maria Chiorean pentru www.reintregirea.ro.

Sursă foto: www.reintregirea.ro

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE