Sumă cu șapte zerouri pentru întreținerea drumurilor județene și comunale din Mureș Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 733 Vizualizări

Sumă cu șapte zerouri pentru întreținerea drumurilor județene și comunale din Mureș

Județul Mureș va beneficia în exercițiul financiar 2024 de suma de 20.549.000 de lei, defalcată din Taxa pe Valoare Adăugată, pentru acoperirea unor cheltuieli privind drumurile județene și comunale.

Hotărârea este parte componentă a Legii bugetului de stat pe anul 2024 – Anexa nr. 6, document publicat în Monitorul Oficial al României – Partea I, Nr. 118 din 29 decembrie 2023.

Potrivit sursei citate, ”pentru acoperirea unor cheltuieli privind drumurile județene și comunale”, la nivel național a fost alocată suma de 800 de milioane de lei, județele cu cele mai mari alocări bugetare fiind Argeș (34,3 milioane de lei), Hunedoara (32 milioane de lei), Suceava (29,2 milioane de lei), Alba (28,9 milioane de lei) și Bihor (28,7 milioane de lei), iar județele cu cei mai puțini bani alocați fiind Covasna (6,5 milioane lei), Călărași (9,7 milioane lei), Ialomița (9,3 milioane lei), Giurgiu (10,1 milioane de lei) și Brăila (10,7 milioane de lei).

În ceea ce privește județele care fac parte din Regiunea de dezvoltare Centru, sumele alocate au fost următoarele: 28,9 milioane de lei pentru Alba, 13,1 milioane de lei pentru Brașov, 6,5 milioane de lei pentru Covasna, 19,1 milioane de lei pentru Harghita, 20,5 milioane de lei pentru Mureș și 15,6 milioane de lei pentru Sibiu.

Alex TOTH

Foto: https://depositphotos.com/

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE