Interviu. Noul președinte al LSTGM. Povestea unei studente sfioase, devenită un lider asumat Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1287 Vizualizări

Interviu. Noul președinte al LSTGM. Povestea unei studente sfioase, devenită un lider asumat

În urma noii sesiunii de alegeri pentru conducerea Ligii Studenților din Târgu Mureș, efectuată la începutul lunii curente, actualul președinte este Paula Pughiuc, studentă în anul IV la Facultatea de Medicină din cadrul Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș. La început de drum, Paula mărturisește că are visuri mărețe pentru Liga care i-a devenit a doua familie, astfel că viitorul acestei asociații pare unul promițător și armonios. Pentru a afla care sunt planurile Paulei referitoare la viitorul asociației pe care o conduce, dar și alte detalii privind rezonanțele sale pe plan profesional, vă invităm să lecturați interviul de mai jos, care comprimă povestea devenirii unei studente sfioase, într-un lider  asumat.

Rep.: De unde ești de loc?

P.P.: Sunt din Botoșani.

Rep.: Care a fost împrejurarea care te-a determinat să vii să studiezi aici, la Târgu Mureș?

P.P.: Am vrut să încep viața de la 0. Am vrut să iau experiența aceasta în brațe. Puteam să mă duc la Iași, știam că acolo sunt foarte mulți colegi de-ai mei și am spus că vreau ceva nou. Aveam nevoie de puțină adrenalină în viața mea, plus că acest centru universitar este foarte bun și recunoscut.

De la voluntar, la președinte

Rep.: Cum te-ai decis să faci parte din Ligă?

P.P.:  La început eram o persoană foarte introvertită și am știut că trebuie să ies din zona mea de confort pentru a mă dezvolta și așa am aplicat la Ligă, chiar dacă primul meu an a fost unul pandemic. Am intrat la proiectele mici, a trebuit să vorbesc cu persoane necunoscute. Primul meu proiect a fost „Donează sânge, fii erou”, în care încurajam persoanele străine să meargă să doneze sânge.

Rep.: Care sunt abilitățile pe care trebuie să le aibă un membru al Ligii?

P.P.: Dorință de dezvoltare în primul rând, căci Liga te ajută să te dezvolți atât pe plan profesional, cât și pe plan personal, implicare, spirit de echipă și să fie o persoană dornică să învețe lucruri noi.

Rep.: Care a fost parcursul tău în cadrul Ligii?

P.P.: În primul an am fost voluntară, în al doilea an am fost coordonator pe Departamentul de Drepturile omului și pace, în anul trei am fost vicepreședinte educațional, iar anul acesta președinte.

Rep.: Cum ai descrie acest parcurs, de la treapta inferioară, până la cea mai înaltă?

P.P.: Am simțit de la an la an că pot mai mult și în același timp m-am simțit datoare Ligii să ofer ceea ce mi-a oferit și ea mie ca dezvoltare personală.

Rep.: Până acum, care crezi că a fost cea mai mare realizare a ta în cadrul Ligii?

P.P.: Am două. Primul ar fi Raportul pentru codurile dreptului și obligațiile studentului, pe care l-am realizat anul trecut. Teoretic acest raport trebuie realizat anual de către asociațiile studenților, dar la noi nu s-a realizat până acum. Prima ediție am realizat-o eu, fiind un proiect la care am lucrat toată vara, de care sunt mândră. Al doilea proiect ar fi „Neuron”, o conferință interdisciplinară, în care am îndeplinit poziția de coordonator.

Rep.: Cum faci față între a fi studentă și membră a Ligii?

P.P.: Când eram în anul I, aveam impresia că nu o să am timp de nimic. Pe parcurs am învățat că, cu cât ai mai multe de făcut, cu atât înveți să te organizezi mai bine și ai timp și de mai multe lucruri. Am făcut față cu brio în ambele domenii. Când a fost de învățat, m-am oprit din activitățile de Ligă și am învățat mai mult, când am avut treabă mai multă la Ligă, m-am retras un pic de la facultate și m-am ocupat de proiectele din ligă.

Procedura alegerilor și reușita electorală

Rep.: Cum s-a desfășurat procedura de alegerilor?

P.P.: La noi, ca să poți vota ca voluntar în Ligă, trebuie să îți plătești cotizația de 10 lei și să participi la Adunarea Generală. Dacă faci  aceste două lucruri, automat ești membru activ. Ca să candidezi trebuie să ai ca și coordonator minim un an de voluntariat, iar în consiliul director trebuie să ai minim un an de coordonator pe un departament. Înscrierile pentru candidatură se fac cu 30 de zile înainte față de ziua alegerii, iar înainte cu o saptămână, se postează pe site-ul asociației toate candidaturile, cu un plan managerial, cu un CV, acolo lumea vede cam ce avem de gând să facem.

Rep.: Câte voturi ai strâns în total?

P.P.: Din totalul de 220 de voturi, am strâns 213.

Rep.: Ce realizări îți propui să înfăptuiești în calitate de președinte?

P.P.: În primul rând, vreau să avem o creștere. Am vorbit cu coordonatorii, deja avem săptămânale și am zis că vrem să facem evaluare la toate proiectele și să creștem câte un pic la fiecare. Vreau să redau viață departamentelor care nu au mai fost activate, vreau să caut oameni care să le readucă la viață. Am găsit deja câteva persoane interesante și vreau să facem Liga mai mare.

Rep.: Care sunt cele mai importante proiecte organizate de Ligă?

P.P.: Cele mai mari proiecte sunt Festivalurile Medifun și Marisiensis. Mai avem Universitatea de vară pentru elevi, Conferința interdisciplinară Neuron, Zilele educației medicale, numeroase proiecte de caritate, proiecte despre artă, seri sociale etc…

Gânduri pentru viitor

Rep.: Lăsând la o parte statutul de președinte, spune-ne  care sunt planurile tale de viitor, după absolvire?

P.P.: Deocamdată, fiind în anul IV am doar o idee, dar nu sunt încă sigură. Vreau să rămân în Mureș, să îmi continui aici rezidențiatul, căci m-am îndrăgostit foarte tare de acest oraș. La specializări aș avea un top trei, dar aștept să trec prin fiecare stadiu pentru a-mi da seama ce-mi place mai mult, acestea sunt: Endocrinologie, Oncologie și Neurologie.

A consemnat, Mădălina ROHAN

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE