Eveniment omagial: celebrarea a 75 de ani de excelență educațională, la Liceul Teoretic „Gheorghe Marinescu” Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 206 Vizualizări

Eveniment omagial: celebrarea a 75 de ani de excelență educațională, la Liceul Teoretic „Gheorghe Marinescu”

Anul acesta, Liceul Teoretic „Gheorghe Marinescu” din Târgu Mureș sărbătorește o poveste educațională ce a traversat șapte decenii, încrustată în paginile învățământului de calibru și în amintirile a mii de elevi care s-au inițiat și au devenit în băncile acestui lăcaș al transformării adolescentine. Este o aniversare a reușitelor, a poveștilor de viață transformate și a influenței pozitive asupra generațiilor trecute, prezente și viitoare. Nu întâmplător, evenimentul desfășurat joi, 10 ianuarie, s-a intitulat „Voci din timpuri”, subliniind alternanța și rolul generațiilor în conturarea destinului educațional al instituției.

Sărbătoarea s-a desfășurat la Palatul Culturii și a întrunit trei momente semnificative: momentul inițiatic, care a constat într-un eveniment de socializare și reîntâlnire a generațiilor, evenimentul omagial, al retrospectivei parcursului școlar remarcabil și, nu în ultimul rând, un moment artistic, intitulat „Zigzag printre caiete și hărți ale speranțelor”, care a aparținut elevilor liceului, gândit și pregătit sub îndrumarea doamnei profesor Cristina Matei.

Arc peste timp

„Azi e sărbătoare la Gheorghe Marinescu. 75 de ani înseamnă un arc peste timp. A fost mult până aici, cel mai probabil timpul își va măsura cu ritmul său anii care urmează. Despre această vârstă se spune că este de diamant, indestructibiilă. Sunt trei lucrurii de care ținem cont că nu pot fi sigure în viață: puterea, succesul și averea. Caracterizează acestea o școală? Mai mult sau mai puțin . Pe de altă parte, țin să remarc prezența dumenavoastră pentru că fiecare dintre cei prezenți astăzi la eveniement, au interacționat, mai mult sau mai puțin, cu această școală. Altfel, cu siguranță că, din curiozitate sau din șirul evenimentelor locale, nu cred să avem în sală oameni care nu cunosc Liceul Teoretic Gheorghe Marinescu”, a precizat prof. Cristian Vulc, directorul liceului, în cadrul discursului său.

Invitați de seamă

La eveniment au luat parte oameni de anvergură ai județului Mureș, invitați pentru a fi părtași la o demonstrație de succes școlar. Printre invitații de seamă, amintim: Inspectorul Școlar General, prof. Paula Dărăban, președintele Comisiei de învățământ din Camera Deputaților, deputat Dumitrița Gliga, managerul Spitalului Clinic Județean Târgu Mureș, dr. Ovidiu Gîrbovan și fostul inspector școlar Ștefan Someșan.

„Suntem astăzi prezenți la un eveniment deosebit de important pentru învățământul mureșean. 75 de ani de existență a Liceului Teoretic „Gheorghe Marinescu” din Târgu Mureș. Momentul aniversar marchează 75 de ani în slujba învățământului, o istorie a acestei școli care îi serbează astăzi pe toți oamenii frumoși a căror viață s-a împletit cu destinul său, dascăli  din prezentul și trecutul acestei școli, elevi de toate vârstele și prieteni de pretutindeni. Pentru Liceul Teoretic „Gheorghe Marinescu”, scurgerea timpului a adus necontenit provocări, oportunități, dar și împliniri”, au fost cuvintele laudative ale Inspectorului Școlar General, prof. Paula Dărăban.

“Vă felicit, nu pentru că școala a ajuns la această vârstă, a îmbătrâni nu este neapărat un motiv de laudă în sine, ci mai ales pentru ceea ce ați realizat în acești 75 de ani. Ați reușit să vă remodelați mereu, să răspundeți nevoilor și trendurilor din societate, ați trecut de la un centru școalar sanitar cu 200 de elevi în 1949, la un liceu teoretic și o Școală Postliceală Sanitară care servesc comunitatea și prin care au trecutr zeci de mii de oameni, care, la rândul lor, au ajuns să servească comunitatea”, a consemnat deputatul județului Mureș, Dumitrița Gliga.

Distincții pentru devotament și longevitate

În cadrul momentului comemorativ, Liceul Teoretic „Gheorghe Marinescu” și-a premiat cadrele didactice care au demonstrat devotament școlii, prin implicare și longevitate. Profesorii care au fost premiați, au fost: prof. Dr. Stela Ionescu, distinsă cu premiul pentru longevitate didactică și aportul profesional adus unității de învățământ întru dăruirea acestei școli, prof. Mariana Moldovan, distinsă cu premiul pentru rezultatele remarcabile obținute în cadrul Examenului Național de Bacalaureat (sesiunea 2023), respectiv prof. Cristina  Matei și prof. Dr. Ancuța Pașcan, care au obținut premiul pentru aprecierea stăruinței în promovarea imaginii școlii. Tot în cadrul festivității omagiale, au fost premiați toți directorii și directorii adjuncți din perioada 1990-2024.

Mădălina ROHAN

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE