O victorie și o înfrângere în divizia secundă de baschet Sport
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 66 Vizualizări

O victorie și o înfrângere în divizia secundă de baschet

Echipa de baschet masculin divizia secundă, din cadrul CSM Târgu Mureș, compusă din jucători foarte tineri a jucat două meciuri în weekend-ul precedent.

În meciul disputat acasă, echipa mureșeană a reușit să marcheze o sută de puncte. În schimb, în deplasare aceștia au avut parte de un început mai greoi, dar au reușit să se adune, având un meci echilibrat până la capăt.

Potrivit CSM, rezultatul etapei a 13-a a fost următorul:

CSM 2 Târgu Mureș – Total Sport București 100-85: (29-22, 17-17, 27-22, 27-24)

Marcatorii echipei au fost:  Cristian Mureşan 21 (2×3) + 7 recuperări, David Smeu 14 (4×3), Vlad Nistor 13 (3×3) + 6 recuperări + 7 ass., Major Koppány 10 (1×3) + 6 ass, Kiss Roland 10 (2×3), Szász Ian 8 (2×3), Szilveszter Botond 6, Raducu Blaga 6, Robert Trif 4, Pap Zoltán 4, Patrick Ghita 2 și Bot Róbert 2.

Potrivit aceleiași surse, rezultatul etapei a 12-a a fost următorul:

CS U Cluj – CSM 2 Târgu Mureș: 86-74 (23-12, 22-24, 20-20, 21-18)

Marcatorii noștri: Szilveszter Botond 16p + 14 rec(!), Kiss Roland (2×3), Major Koppány 14 (2×3), Raducu Blaga 9, Bot Róbert 8 (1×3), David Smeu 7 (1×3), Cristian Muresan 5 (1×3), Au mai jucat: Patrick Ghita, Robert Trif, Filip Toganel, Szász Ian, Pap Zoltán.

Potrivit antrenorului Péter Faragó, băieții merită cuvinte de laudă pentru această reușită care a fost numai a lor și, în ciuda înfrângerii de pe terenul liderului, echipa a arătat cât de mult a progresat în ultimele luni.

„Meciul cu Total Sport București s-a dovedit a fi cu adevărat un meci pe teren propriu, pentru că procentajul nostru de aruncări a arătat că ne antrenăm aici în fiecare zi. Meciul a fost interesant, uneori s-a jucat și baschet. Am găsit foarte bine soluțiile de a fi în superioritate numerică după pătrunderi și contraatacuri. Aproape toată lumea a intrat bine de pe bancă și a reușit să aducă impuls în joc. În repriza a doua am reușit să ne desprindem de vizitatori pentru că am mărit viteza și ritmul. După ce diferența dintre cele două echipe a fost în jur de 15 puncte, iar adversarul a terminat „mascarada”, am ajuns şi la 100 de puncte. Din fericire, băieții au făcut ca jocul să fie despre ei”, a declarat acesta.

Despre meciul din deplasare cu Cluj Napoca, antrenorul a spus că evoluția echipei este una spectaculoasă, în condițiile în care învingătoarea din meciul cu cea mai puternică echipă din campionat s-a decis abia pe final.

„Trebuie să ne oprim puțin și aș vrea să laud echipa în totalitate, pentru că nu victoriile arată progresul mare pe care l-am făcut, ci prestația din deplasare și modul în care am jucat în deplasare. În urmă cu 3 luni ne-au bătut ușor, iar acum am reușit o performanță foarte respectabilă pe terenul lor. Mă bucur că au venit atât de mulți părinți și suporteri la Cluj, chiar ne-am simțit ca acasă. Cred că băieții prin jocul lor atrag interesul din ce în ce mai mare asupra echipei. În ciuda înfrângerii, felicitări echipei pentru acest weekend”, a mai declarat acesta.

Totodată, mureșenii vor juca următoarea partidă la sfârșitul lunii ianuarie, când vor fi oapseţii celor din Gheorgheni.

Diana CĂRBUREAN Sursa foto: Facebok – CSM Târgu Mureș

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE