Organizatorii concertului Orchestrei Filarmonicii de Stat Târgu Mureș la Viena, întâlnire la sediul ICR Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 646 Vizualizări

Organizatorii concertului Orchestrei Filarmonicii de Stat Târgu Mureș la Viena, întâlnire la sediul ICR

Institutul Cultural Român (ICR) a celebrat Ziua Culturii Naționale printr-un eveniment organizat la București, intitulat „Calendarul Național al Artelor 2024”, constând într-o masă rotundă la care s-au reunit cei mai importanți reprezentanți ai instituțiilor și entitățile private din domeniul cultural, care în acest an vor derula evenimente culturale de anvergură, în parteneriat cu ICR.

La eveniment au luat parte și cei care au făcut posibilă participarea Orchestrei Filarmonicii de Stat Târgu Mureș la unul dintre cele mai semnificative concerte ale anului, acre se va desfășura la consacrata Sală de Aur- MusikVerein din Viena, în data de 8 noiembrie. În cadrul întrunirii, au fost detaliate etapele parcurse până la acest moment, dar și cele care urmează a fi înfăptuite și s-a prezentat programul intergral al concertului de către dirijorul argentinian, Pablo Boggiano. “A fost o zi cu adevărat specială. Cu ocazia celebrării ,,Zilei Culturii Naționale la Institutul Cultural Român” din București, împreună cu Ovidiu Maior și Pablo Boggiano, am avut privilegiul să prezentăm proiectul nostru la o masă rotundă la care au participat personalități a căror valoare este greu de descris în puține cuvinte. Proiectul Orchestra  Filarmonicii Târgu Mureș- Transilvania la Viena este singurul proiect de anvergură care aparține unei comunități locale și care a fost prezentat în cadrul întâlnirii de la ICR. Aprecierile pe care le-am primit de la absolut toți participanții la acest eveniment ne dau convingerea că drumul pe care am pornit este cel corect și că merită orice efort ca să ajungem acolo unde ne dorim! Târgu-Mureș și județul Mureș merită aceste aprecieri!”, a declarat  Mihail Poruțiu, unul dintre organizatorii evenimentului de la Viena, pe pagina sa personală de Facebook.

La eveniment au luat parte, următorii: Cristian Măcelaru – Dirijor, Director artistic al Festivalului și Concursului Internațional „George Enescu”, Director muzical al Orchestrei Naționale a Franței; Peter Stark – Profesor de dirijat la Royal College of Music London, Director de repetiţii al EUYO (Orchestra de Tineret a Uniunii Europene); Cristina Uruc – Manager interimar Artexim (organizatorul Festivalului și Concursului Internațional„George Enescu”); Emil Pantelimon – Manager alCorului Național de Cameră „Madrigal-Marin Constantin”; Daniel Jinga – Manager-director general al Operei Naționale București; Marin Cazacu – Violoncelist, Manager al Filarmonicii George Enescu, inițiatorul Orchestrei Române de Tineret și fondatorul ansambluluiVioloncellissimo; Alina Pavalache-Cophignon – Director artisticRencontres Musicales Internationales„Georges Enesco” Paris; Răzvan Popovici – Violist, Fondator și director executiv SoNoRo; Diana Rotaru – Compozitoare, director artistic al Festivalului Meridian, reprezentant UCMR; Ovidiu Maior – Președinte alAsociației pentru Dezvoltare Comunitară Iunona; Liviu Sebastian Jicman – Președintele Institutului Cultural Român; Attila Weinberger, Vicepresedintele Institutului Cultural Român.

Reamintim faptul că biletele pentru concertul de la Viena din data de 8 noiembrie, care constituie un motiv de mândrie pentru cultura mureșeană, pot fi achiziționate online, pe site-ul www.musikverein.at .

Mădălina ROHAN

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE