Perioadă „de foc” pentru pompierii mureșeni. Peste 180 de intervenții în doar 3 zile Social
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 89 Vizualizări

Perioadă „de foc” pentru pompierii mureșeni. Peste 180 de intervenții în doar 3 zile

Aproape 1500 de persoane au primit ajutorul echipajelor SMURD din întreaga țară, luni, 15 ianuarie. În cadrul misiunilor desfășurate la începutul săptămânii, pompierii au salvat viața a nouă persoane aflate în situații extrem de critice. Intervenții numeroase au avut și salvatorii mureșeni, care, din data de 12 până în data de 15 ianuarie au participat la 185 de situații de urgență.

Pompierii mureșeni au fost prezenți la datorie în perioada 12-15 ianuarie pentru a intervenția imediată solicitată de cetățenii județului Mureș, gestionând optim situațiile de urgență produse la nivelul teritoriului menționat.

Astfel că, aceștia au participat în perioada precizată la 185 de situații de urgență, dintre care 174 de misiuni medicale SMURD, de acordare a primului ajutor calificat, îngrijire medicală de specialitate prespitalicească și transport spre unități medicale, șapte pentru stingerea incendiilor izbucnite la nivelul locuințelor sau anexelor, printre care și două incendii auto, trei situații de urgență, reprezentând deblocări de uși și îndepărtare a copacilor căzuți pe carosabil și o intervenție de asigurare a măsurilor specifice prevenirii incendiilor în urma producerii unui accident rutier.

Dintre cele mai relevante misiuni ale pompierilor din această perioadă, amintim:

Sâmbătă, 13 ianuarie, în jurul orei 01:00, pompierii Detașamentului Reghin au fost solicitați să intervină pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la nivelul unui autoturism în localitatea Periș. La fața locului s-a deplasat un echipaj de stingere, care a constatat faptul că incendiul se manifesta mocnit la nivelul compartimentului motor, fiind lichidat în scurt timp. În urma evenimentului nu s-au înregistrat victime surprinse de incendiu. Cauza probabilă a producerii incendiului a fost stabilită ca fiind un scurtcircuit electric.

Totodată,  pentru asigurarea climatului de siguranță a cetățenilor și pentru identificarea potențialelor cauze de incendiu, pe parcursul săptămânii trecute, inspectorii de prevenire din cadrul ISU Mureș au derulat un număr de 7 controale la operatori economici din domeniul turismului și alimentației publice, fiind aplicate un număr de 9 avertismente și 8 amenzi în cuantum de 205.500 ron.

Având în vedere numărul crescut de incendii izbucnite în această perioadă la nivelul locuințelor și anexelor gospodărești, vă reamintim importanța respectării normelor principale de prevenire a incendiilor, indiferent de locul unde v-ați afla, renunțarea la improvizații și supravegherea îndeaproape a copiilor, pentru a petrece sezonul rece, în continuare, în siguranță”, transmit pompierii mureșeni.

(L.P.)

Sursa foto: Facebook – ISU Mureș

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE