Lapoviță și ninsoare în județul Mureș. Vezi ce spun meteorologii Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 2518 Vizualizări

Lapoviță și ninsoare în județul Mureș. Vezi ce spun meteorologii

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis miercuri, 17 ianuarie, o informare de precipitații moderate pentru vestul, nord-vestul și partea central-nordică a țării, zonă în care se regăsește și județul Mureș, valabilă de miercuri de la ora 15:00, până vineri, 19 ianuarie, ora 10:00.

Potrivit meteorologilor, miercuri, 17 ianuarie, se vor înregistra averse sub formă de ploaie în nordul Carpaților Orientali, în timp ce, pe crestele Munților Apuseni se vor înregistra precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. La munte se vor cumula cantități de apă de  20-3- l/mp și izolat de peste 40 l/mp, fenomen care determină topirea stratului de zăpadă și gheață depus în zilele anterioare în urma ninsorilor abundente de pe crestele munților. Vântul va avea intensificăro temporare în vestul, nord-vestul și zona central-nordică a României, rafalele atingând viteze de peste 50 km/h, în zonele montane înalte ajungând chiar la 70-75 km/h.

Începând de vineri, 19 ianuarie, aria preciăitațiilor se va extinde și în alte zone ale țării, transformându-se treptat în lapoviță și ninsoare din pricina scăderii temperaturii, mai precizează meteorologii.

(L.P./ meteoromania.ro)

Sursa foto: freepik.com

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE