Mureș: Fabrică nouă de îmbuteliere a apei minerale plate Business
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 5373 Vizualizări

Mureș: Fabrică nouă de îmbuteliere a apei minerale plate

Comisia de Analiză Tehnică din cadrul Agenției pentru Protecția Mediului Mureș a decis, cu prilejul unei ședințe, că proiectul ”Tronson conductă aducțiune apă minerală începând cu subtraversarea CFR până la limita de proprietate a terenului identificat prin CF 50143 Lunca Bradului”, propus a fi amplasat în comuna Lunca Bradului, satul Lunca Bradului, nu se supune evaluării impactului asupra mediului.

Actuala fabrică, funcționalitate provizorie

Conform proiectului Deciziei etapei de încadrare, document făcut public în data de 15 ianuarie 2024, pe pagina web a Agenției pentru Protecția Mediului Mureș, investiția aparține societății La Fantana Aquamin Mureș SRL Livezeni și prevede execuția unui tronson aferent conductei de aducțiune apă minerală, care va avea o lungime de aproximativ 610 de metri.

”Situația existentă: în prezent, beneficiarul exploatează un izvor de apă minerală, conform Licenței pentru explotare apă minerală naturală (necarbogazoasă) nr. 5855/2005, resemnată în data de 7 aprilie 2021, Act adițional nr. 1 și nr. 2 la aceasta, pentru perimetrul de exploatare. De la acest izvor pleacă o conductă de aducțiune (L = 355 metri) spre fabrica cu funcționalitate provizorie. Justificarea necesității proiectului: investiția face parte dintr-un ansamblu de lucrări, care, în final, vor avea ca scop alimentarea cu apă minerală a viitoarei fabrici de îmbuteliere a apei minerale plate”, se menționează în document.

Investiție marca La Fântâna SRL

Potrivit portalului www.listafirme.ro, La Fântâna Aquamin Mureș SRL Livezeni a fost înființată în data de 18 septembrie 1991, are ca obiect de activitate ”Productia de bauturi racoritoare nealcoolice; productia de ape minerale si alte ape imbuteliate” și este deținută de un asociat unic, La Fântâna SRL București (100%), firmă care în 2022 a derulat o cifră de afaceri de 234,6 milioane de lei, a obținut profit de 6,7 milioane de lei și a avut 831 de angajați.

Alex TOTH

Foto: https://depositphotos.com/ro/home.html

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE