FOTO – Hora Unirii în Piața Victoriei: Mureșenii au dat „mână cu mână”, la 165 de ani de la Mica Unire Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 147 Vizualizări

FOTO – Hora Unirii în Piața Victoriei: Mureșenii au dat „mână cu mână”, la 165 de ani de la Mica Unire

Cu ocazia celebrării Micii Uniri, Primăria municipiului Târgu Mureș a organizat, miercuri, 24 ianuarie, începând cu ora 17:00, un spectacol aniversar care a găzduit sute de mureșeni la Palatul Culturii din Târgu Mureș. După spectacolul folcloric la care au participat mai mulți artiști de muzică populară, dar și ansambluri folclorice din zonă, mureșenii „au dat mână cu mână” în Piața Victoriei, recreând, și în acest an, tradiționala horă a unirii.

Miercuri, 24 ianuarie, la 165 de ani de la Unirea Principatelor Române, mureșenii au fost invitați la un spectacol folcloric, autentic românesc, la Palatul Culturii din Târgu Mureș. „Într-o atmosferă de sărbătoare pe scena din Sala mare a Palatului, au urcat artiști de renume precum Sava Negrean Brudașcu, Mihaela și Ciprian Istrate, Ina Todoran și Ovidiu Furnea, Mariana Anghel, Anca Branea, Cristian Fodor și Adina Hada dar și Ansamblul Profesionist „Rapsodia Călimanilor”. După momentele artistice, de la ora 19:30, târgumureșenii au fost invitați în Piața Victoriei, la Hora Unirii. În exteriorul clădirii Palatului Culturii, pe strada Enescu a fost amplasat un ecran LED de mari dimensiuni pe care, spectacolul, a fost proiectat în timp real”, a declarat purtătorul de cuvânt al Palatului Culturii din Târgu Mureș, Cristina Pruteanu.

Pentru a se putea realiza cunoscuta horă a unirii, traficul rutier din zonă a fost restricționat, astfel încât mureșenii să se poată bucura de sărbătoarea Micii Uniri. Astfel, între orele 16:30 și 20:30 traficul rutier din Piața Victoriei și a zonelor adiacente a fost închis.

(L.P.)

Sursa foto: Facebook – Primăria Municipiului Târgu Mureș

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE