Home / Slider / 11 noi arii speciale de conservare în România. Vezi care este zona din Mureș care va intra pe această listă

11 noi arii speciale de conservare în România. Vezi care este zona din Mureș care va intra pe această listă

Distribuie

Au fost adăugate 11 noi situri în lista ariilor speciale de conservare din România, listă care conține deja 222 de situri de acest gen, a anunțat marți, 30 ianuarie, ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Mircea Fechet.

Marți, 30 ianuarie, ministrul Mediului a anunțațt, printr-o postare pe pagina sa de Facebook, că pe lista, deja existentă, a ariilor speciale de conservare din țara noastră, 222 la număr până în prezent, se vor adăuga alte 11 astfel de situri. Chiar și o zonă din județul Mureș a fost adăugată acestei liste, fiind vorba de zona Târnavei Mari care se întinde de la Odorheiu Seuiesc până în comuna Vânători, din județul nostru.

România deţine una dintre cele mai bogate biodiversităţi din Europa şi este de datoria noastră să o protejăm şi să răspundem cerinţelor Strategiei pentru Biodiversitate a Uniunii Europene. Această bogăţie este, de asemenea, un motiv de mândrie. Astfel, lista ariilor speciale de conservare s-a îmbogăţit cu încă 11 situri şi conţine acum 222 de situri”, a afirmat Mircea Fechet pe rețelele de socializare.

Conform Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, actul normativ are ca scop principal „continuarea procesului de desemnare a ariilor speciale de conservare, prin adăugarea unui număr de 11 arii speciale, ca obligație a României în ceea ce privește implementarea prevederilor art. 4 alin. (4) din Directiva 92/43.CEE a Consiliului din 21 mai 1992 privind conservarea habitatelor naturale și a speciilor de faună și floră sălbatică (Directiva Habitate)”.

11 noi arii speciale de conservare în România

 • ROSAC0030 Cheile Lăpuşului;
 • ROSAC0043 Comana;
 • ROSAC0044 Corabia – Turnu Măgurele;
 • ROSAC0131 Olteniţa – Mostiştea – Chiciu;
 • ROSAC0312 Castanii comestibili de la Buia;
 • ROSAC0323 Munţii Ciucului;
 • ROSAC0381 Râul Târgului-Argeşel-Râuşor;
 • ROSAC0382 Râul Târnava Mare între Copşa Mică şi Mihalţ;
 • ROSAC0383 Târnava Mare între Odorheiu Secuiesc şi Vânători;
 • ROSAC0405 Dealurile Strehaia – Bâtlanele;
 • ROSAC0431 Pajiştile dintre Şeica Mare şi Veşeud.

Ariile speciale de conservare propuse spre desemnare corespund siturilor de importanță comunitară pentru care s-au stabilit măsuri de conservare, în conformitate cu planurile de management aprobate. „Măsurile de conservare sunt mecanismele și acțiunile efective care trebuie instituite pentru un sit Natura 2000, cu scopul de a atinge obiectivele de conservare ale sitului. Siturile de importanţă comunitară pentru care s-au stabilit măsuri de conservare au fost notificate Comisiei Europene şi desemnate la nivel comunitar, conform procedurilor specifice, ele fiind desemnate şi la nivel naţional”, potrivit MMAP.

(L.P.)

Foto: Facebook – Mircea Fechet


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

În ce stadiu se află proiectele centurilor ocolitoare din județul Mureș

Distribuie Deputatul social-democrat Dumitrița Gliga a prezentat vineri, 23 februarie, cu prilejul Conferinței Județene de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.