Péter Ferenc demisionează. „Fac acest mic sacrificiu pentru organizație” Politic
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 2064 Vizualizări

Péter Ferenc demisionează. „Fac acest mic sacrificiu pentru organizație”

Președintele Consiliului Județean Mureș, Péter Ferenc, și-a anunțat demisia din funcția de președinte al UDMR Mureș. Anunțul a fost făcut în cadrul unei conferințe de presă, organizată la sediul UDMR, de pe strada Călărașilor, din Târgu Mureș, miercuri, 31 ianuarie.

„Vom avea un an electoral, respectiv, o campanie lungă și intensivă. Vrem să câștigăm în județul Mureș, pentru că organizația județeană este cea mai mare organizație națională (din UDMR, n.r.) și, totodată, cea mai puternică organizație politică din județul Mureș”, a spus Péter Ferenc, în deschiderea conferinței de presă. Apoi, a susținut că UDMR trebuie să aibă, în urma alegerilor, „posibilitatea de a reveni la guvernare.”

„Un nou impuls și noi metode”

„Președintele organizației UDMR Mureș trebuie să fie în perioada următoare un bun coordonator de echipă, în timp ce Președintele Consiliului Județean Mureș are obligația, și în această perioadă, să conducă o instituție și un județ, în așa fel încât cetățenii să beneficieze de toate oportunitățile de dezvoltare. Ambele roluri nu pot fi îndeplinite în mod corespunzător de aceeași persoană”, și-a justificat Péter Ferenc decizia de a demisiona din funcție de Președinte al UDMR Mureș.

În continuare a susținut că munca trebuie împărțită și că el, în calitate de Președinte al CJ Mureș, se va concentra în continuare pe dezvoltarea județului. „Voi continua să ajut organizația, dar acum este momentul să aducem un nou impuls și noi metode pentru succesul comunității maghiare în județul Mureș.” „Fac acest, în ghilimele, mic sacrificiu pentru organizație, nu pentru altceva”, a subliniat Péter Ferenc.

Candidează la șefia CJ Mureș, dacă va fi susținut

Péter Ferenc și-a exprimat intenția de a candida pentru un nou mandat de Președinte al CJ Mureș, sperând că va obține sprijinul organizației UDMR. „Avem proiectul Aeroportului, avem 5 proiecte la Spitalul Clinic Județean, avem două proiecte mari de drumuri care sunt începute, reorganizarea întregului DGASPC. Sunt o mulțime de proiecte, pe care trebuie să le duci în spate. Ca președinte de organizație, indiferent dacă trebuie să particip în alegeri, ai un rol foarte important”, a explicat fostul președinte UDMR Mureș, adăugând că „în acest fel, nu mai trebuie să răspunzi de fiecare organizație locală.”  

Funcția de președinte interimar al UDMR Mureș va fi ocupată de Csibi Attila Zoltán, primarul din Sângeorgiu de Pădure. „Domnul Csibi Attila va prelua până în data de 9 februarie, când va fi adunare generală unde se va alege noul președinte”, a declarat Péter Ferenc.

Valentin COVACIU

(sursă foto 2: https://www.facebook.com/CsibiAttilaZoltan)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE