Propunere. Mandate de 5 ani pentru primari Politic
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 141 Vizualizări

Propunere. Mandate de 5 ani pentru primari

UDMR a depus în parlament un proiect de lege care prevede mandate de 5 ani pentru primari, viceprimari, consilieri locali și județeni, respectiv președinți și vicepreședinți de consilii județene.

„Propunerea de modificare legislativă depusă azi în Parlament de UDMR, prin care se modifică durata mandatului aleșilor locali de la 4 la 5 ani, servește la dezvoltarea localităților, dar și la stabilitatea politică. În calitate de ministru al Dezvoltării am văzut timpul necesar pentru a planifica pe termen mediu și lung proiecte de dezvoltare, pentru a identifica sursele de finanțare externe sau guvernamentale și pentru a finaliza aceste proiecte”, a declarat liderul senatorilor UDMR, Cseke Attila.

Mandate de 5 ani pentru primari, după alegeri

Dacă proiectul de lege inițiat de UDMR va fi adoptat de parlament, se va aplica mandatelor aleșilor locali după alegerile din acest an.

Cseke Attila a mai argumentat că finanțările europene sunt făcute pe perioade de 7 ani, iar noua propunere a UDMR ar corela acest ciclu mai lung, de 7 ani, cu mandatele aleșilor locali, potrivit site-ului udmr.ro/. 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE