ISU Mureș: Incendiile de vegetație din județ au scăzut cu 70% față de anul precedent Agricultura
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 98 Vizualizări

ISU Mureș: Incendiile de vegetație din județ au scăzut cu 70% față de anul precedent

În anul 2023, pompierii mureșeni au intervenit la stingerea a aproximativ 150 de incendii de vegetație, față de peste 500 în anul anterior. Această scădere se datorează mai multor factori, cum ar fi vremea defavorabilă incendierii, dar și a sancțiunilor aspre și a măsurilor de prevenire luate de ISU Mureș.

Singura lună dificilă a fost luna martie, când au fost cele mai multe incendii. Atunci am desfășurat și activități de informare preventivă, inclusiv prin portavocea de pe autospecialele noaste, și cu sprijinul poliției, și cu deplasări în teren. Vremea a fost favorabilă. Au fost inclusiv decese, ca urmare a incendierii vegetației uscate și, ulterior, chiar cel care a incendiat a și decedat. S-a întâmplat asta în anul 2022”, a declarat șeful Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Horea” al județului Mureș, general de brigadă Călin Handrea, într-o conferință de presă.

Șeful ISU Mureș a mai precizat că proprietarii de terenuri care își incendiază pământurile cu scopul de a le curăța pot fi sancționați dur de către autorități și, astfel,își pot pierde subvențiile de la APIA pe suprafețele respective, asta doar în cazul în care nu sesizează producerea incendiului la primăria de care aparțin.

Lorena PINTILIE

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE