Horea Șarlea, consilier local PNL la Târgu Mureș: ”Fondurile europene au fost respinse!” Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1255 Vizualizări

Horea Șarlea, consilier local PNL la Târgu Mureș: ”Fondurile europene au fost respinse!”

Consilierul local liberal Horea Șarlea a publicat joi, 8 februarie, pe pagina sa de Facebook, un text intitulat ”Toate amendamentele susținute de consilierii locali PNL, respinse! Fondurile europene au fost respinse!”.

Opinia consilierului local Horea Șarlea, care deține și funcția de vicepreședinte al PNL Mureș, a fost exprimată în contextul în care în aceeași zi plenul Consiliului Local Târgu Mureș a respins prin vot toate amendamentele făcute de către consilierii locali liberali la proiectul de buget pentru anul 2024.

Redăm, în rândurile de mai jos, textul asumat de către consilierul local Horea Șarlea:

”Consilierii locali ai Partidului Național Liberal au refuzat joi să participe la vot, în semn de protest față de faptul că absolut toate amendamentele pe care le-au propus au fost respinse de mașina de vot UDMR.

Astfel, a fost respins amendamentul propus de președintele PNL Târgu Mureș, prof. univ. dr. Horațiu Suciu, privind introducerea în programul de investiții publice a 2.000.000 de lei credite bugetare pentru execuția podului de legătură peste râul Mureș, zona Aleea Carpați, un proiect susținut prin semnăturile a peste 10.000 de târgumureșeni.

Proiectul podului peste râul Mureș poate fi finanțat din fonduri europene prin Programul Operațional Regional – Prioritatea 5- Descongestionarea traficului din jurul marilor municipii (reședințe de județ) – OP 3; OS 3.2 – Valoare finanțată 7.300.000 de euro.

De asemenea, au fost respinse amendamentele mele, privind alocarea de sume pentru documentațiile necesare accesării unor proiecte europene: câte 320.000 de lei pentru studii de fezabilitate (SF) Parc fotovoltaic iaz batal, SF Piste de biciclete – Cart. Mureșeni – Budiu – Viile Dealul Mic – Belvedere – Mall Tudor și Platformă digitală pentru serviciile publice locale – smart city, respectiv câte 250.000 de lei pentru SF Reconversie teren în parc Cartierul Unirii, SF Reconversie teren în parc și zona de agrement pădure Calea Sighișoarei – Cartier Belvedere (zone neconstruibile), SF Reconversie teren în parc și zona de agrement Deal Budiu, SF Reconversie teren în parc zona agrement pășune Remetea și pădure zona cimitir Remetea (piste de alergare, trasee biciclete) și a 700.000 de lei pentru SF Piste de biciclete cart. 7 Noiembrie – Pasarela Cart. Aleea (reabilitare, expertiză) – str. Mureșului – Malul Mureșului – Sâncraiu de Mureș – Barajului – Combinat.

De asemenea, am propus proiectul Platforma pentru serviciile publice locale, integrare pentru intervenții de tip smart-city. – 320.000 lei

Proiectele au sursa de finanțare prin Programul Operațional Regional Prioritatea 3 – O regiune de comunități prietenoase cu mediul si prin Prioritatea 2 – O regiune digitală.

Un oraș nu se dezvoltă fără fonduri europene!”

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE