FOTOREPORTAJ: Transfer de putere în UDMR Mureș Politic
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 559 Vizualizări

FOTOREPORTAJ: Transfer de putere în UDMR Mureș

Primarul orașului Sângeorgiu de Pădure, Csibi Attila Zoltán, a fost ales vineri, 9 februarie, în funcția de președinte al Organizației UDMR din județul Mureș. Alegerile au fost organizate după ce în data de 31 ianuarie președintele din acel moment, Péter Ferenc, și-a anunțat demisia într-o conferință de presă. Adunarea Generală a UDMR Mureș s-a desfășurat în Sala Mare a Palatului Culturii din Târgu Mureș, iar alegerile s-au încheiat cu următorul scor: 182 de voturi ”pentru”, 2 ”împotrivă” și 3 invalidate.

”Nu există loc pentru conflicte interne”

Premergător momentului votului, care a fost o formalitate, la Adunarea Generală a UDMR Mureș au susținut discursuri: Péter Ferenc – președintele demisionar al UDMR Mureș și președinte al Consiliului Județean Mureș, Balázs Attila – președinte executiv al UDMR, Vincze Loránt – europarlamentar UDMR, Kovács Mihály Levente – președintele UDMR Târgu Mureș și vicepreședinte al Consiliului Județean Mureș, Vass Levente – fost parlamentar și secretar de stat din partea UDMR, Frunda György – fost parlamentar din partea UDMR și Csibi Attila Zoltán – președinte executiv al UDMR Mureș și candidat la funcția de președinte al UDMR Mureș.

„În această organizație nu este loc pentru interese individuale, nu există loc pentru conflicte interne, în această echipă există un singur interes, interesul comunității noastre. Adversarii noștri abia așteaptă să ne dezbine și să ne trădeze cineva pentru 30 de arginți sau să stârnească conflicte interne. Nu putem permite acest lucru. Relația dintre UDMR Mureș și UDMR Târgu Mureș poate niciodată nu a fost atât de bună, dar acest lucru trebuie să se reflecte și în rezultate. A sosit timpul pentru acest demers. Putem atinge acest scop ca o echipă, ca o comunitate și ca o alianță. Acești trei termeni ilustrează bine și ceea ce cred eu despre sarcinile și munca care ne așteaptă”, a subliniat Csibi Attila Zoltán în alocuțiunea sa.

Apel la unitate

La puțin timp după anunțarea rezultatului, Csibi Attila Zoltán, care a fost singurul candidat, a dezvăluit presei câteva din prioritățile mandatului său.

”Este un an super-electoral și trebuie să avem în vizor alegerile. În primul rând, asta contează, acesta este primul obiectiv al meu, să câștigăm alegerile ca și în 2020. Să păstrăm tot ce am câștigat, municipiile, cei 41 de primari și numărul de parlamentari. Târgu Mureșul, Reghinul și primăriile de orașe mai mici și de comună”, a declarat Csibi Attila Zoltán, care înainte de alegeri a îndeplinit funcția de președinte interimar al organizației.

Totodată, Csibi Attila Zoltán a mărturisit că are încredere în coeziunea echipei din care face parte.

”Fără echipă, nici eu ca primar la Sângeorgiu de Pădure n-aș fi putut să fac ce am făcut, să dezvolt comunitatea din Sângeorgiu de Pădure, și nici UDMR Mureș în anii trecuți nu ar fi reușit să obțină ce a obținut până în 2020. Echipa este o necesitate foarte importantă. Niciun președinte, niciun primar, nu poate să facă față fără echipă și tot ce se vede la UDMR Mureș și tot ce s-a văzut și în trecut se conturează ca o echipă care a putut să păstreze mai mult de 30 de ani foarte multe alegeri și președinți. Eu zic că asta e cel mai important pentru noi, echipa”, a afirmat noul lider al UDMR Mureș.

”Uniunea e cel mai importantă. Să fim uniți. Asta am cerut de la colegii mei care au fost prezenți la ședință. Este foarte important, pentru că suntem foarte diferiți. Sunt în județ zone în care trăim majoritari, aproape 80-100% și sunt foarte multe localități unde suntem minoritari sau jumătate-jumătate cu localnicii români. Trebuie să abordăm o unitate care să ajute, indiferent de unde vin voturile majoritare și de cine, ce și cum gândește în locurile respective”, a adăugat Csibi Attila Zoltán.

Nu în ultimul rând, Csibi Attila Zoltán a mărturisit presei că își dorește ca UDMR Mureș să fie prezentă ”și mai tare în organizația națională”.

Markó Béla, absent

La eveniment au fost prezenți atât parlamentari actuali (senatorul Novák Levente, deputatul Csép Éva Andrea și deputatul Kolcsár Károly), cât și foști deputați și senatori ai ”Lalelei” (Borbély László, Frunda György și Kerekes Károly), precum și Nagy Zsigmond – subprefect al județului Mureș, primari de orașe (Soós Zoltán – Târgu Mureș, Márk Endre – Reghin, Fülöp László Zsolt – Sovata, Tóth Sándor – Miercurea Nirajului), viceprimarul UDMR al municipiului Târgu Mureș – Portik Vilmos, vicepreședintele UDMR al Consiliului Județean Mureș și președintele UDMR Târgu Mureș – Kovács Mihály Levente, dar și aleși locali din UAT-urile județului Mureș.

La capitolul absenți, am remarcat lipsa din primul rând al Sălii Mari a Palatului Culturii din Târgu Mureș a fostului lider al UDMR, Markó Béla, unul dintre cei mai importanți politicieni din istoria Uniunii.

Contactat de cotidianul Zi de Zi, Markó Béla a explicat că motivul absenței sale a fost o ședință a structurilor superioare din UDMR care s-a desfășurat în aceeași zi la Cluj Napoca, dar care potrivit informațiilor noastre s-a încheiat la ora 13.00. De asemenea, fostul vice-premier al României în Guvernele Tăriceanu, Boc și Ungureanu a evitat să facă orice fel de declarație publică despre situația actuală de la nivelul UDMR Mureș.

CV-ul noului președinte

Potrivit CV-ului său, document disponibil la începutul lunii februarie 2024 pe pagina web a Primăriei Orașului Sângeorgiu de Pădure, www.sgpadure.ro, Csibi Attila Zoltán are vârsta de 43 de ani și deține calificările de ”Business PR Manager, Economist” obținute la Miskolci Bölcsész Egyesület, instituție de învățământ privată din Ungaria, unde în perioada 1999-2003 a studiat Economie, Marketing, PR, Finanțe și Contabilitate.

În ceea ce privește evoluția profesională a noului președinte al UDMR Mureș, CV-ul acestuia consemnează următoarele: vânzător – șef de magazin în domeniul mobilei la Filleres Flanc KFT din Budapesta – Ungaria (2000 – 2004), manager de dezvoltare la SC Pharmico SRL Târgu Mureș (2004-2005), director teritorial la SC Editura Scripta SA București (2005-2006), director general la SC Diego Ms SRL Târgu Mureș (2006-2010) și primar al orașului Sângeorgiu de Pădure (2012 – prezent).

Text: Alex TOTH

Foto: Vali COVACIU

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE