Home / Sanatate / Statistică tot mai îngrijorătoare a cazurilor de gripă. Cum putem limita infectarea?
Team of paramedics in hazmat suits checking on patient healthcare. Medical staff with protection against coronavirus outbreak consulting woman with oxygen tube in quarantine isolation zone

Statistică tot mai îngrijorătoare a cazurilor de gripă. Cum putem limita infectarea?

Distribuie

În contextul epidemiologic actual al județului Mureș, care prevede tot mai multe creșteri ale numărului îmbolnăvirilor de gripă de la o săptămână la alta, Direcția de Sănătate Publică (DSP) Mureș a emis un document cu rol instrucțional care să ajute la diminuarea răspândirii virușilor în comunitatea școlară, profesională, familială și socială deopotrivă. Ghidul a fost înaintat instituțiilor care se ocupă cu sănătatea publică în România de către Institutul Național de Sănătate Publică, subsumat Ministerului Sănătății.

La nivelul unităților școlare, specialiștii epidemiologi recomandă următoarele măsuri de protecție: realizarea triajului zilnic; informarea părinților și aparținătorilor legali privind semnele și simptomele de infecții respiratorii, respectiv izolarea la domiciliu a copiilor cu simptome și contactarea medicului de familie; asigurarea produselor de dezinfecție a mâinilor; aerisirea periodică a încăperilor; utilizarea batistelor de unică folosință.

În ceea ce privește întreaga comunitate socială, recomandările sunt mai ample și prevăd, în principiu, evitarea pe cât posibil a zonelor aglomerate, aerisirea regulată a încăperilor, purtarea măștii de protecție în cazul în care sunt prezente simptome de îmbolnăvire; menținerea unei igiene corecte a mâinilor; adresarea imediată la medicul de familie în cazul apariției simptomatologiei specifice; continuarea vaccinării antigripale.

Nu în ultimul rând, reprezentanții Institutului Național de Sănătate Publică au transmis recomandări de prevenție și pentru unitățile sanitare și implicit pentru personalul medical. Acestea sunt: realizarea zilnică a triajului epidemiologic pentru toți membrii personalului, purtarea echipamentului de protecție, adaptarea programului de vizită al aparținătorilor pacienților internați în unitățile sanitare publice, pe baza analizei de risc efectuate de către DSP Mureș, asigurarea stocurilor de antivirale, continuarea vaccinării, asigurarea și refacerea stocurilor de echipamente de protecție, antiseptice și dezinfectante.

Vezi și: https://www.zi-de-zi.ro/2024/02/07/229-de-internari-pe-fond-epidemiologic-in-judetul-mures/

M.R.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

VIDEO: 20 de hectare de miriște și vegetație uscată arse într-un incendiu, lângă Scaunul Domnului

Distribuie Pompierii militari din cadrul Detașamentului Reghin și ai Punctului de Lucru Deda au fost …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.