Creștere neașteptată! Cât valorează acum moneda virtuală Bitcoin? Business
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 107 Vizualizări

Creștere neașteptată! Cât valorează acum moneda virtuală Bitcoin?

Bitcoin este o criptomonedă descentralizată, bazată pe tehnologia blockchain, care oferă un mijloc sigur și eficient de transfer și stocare a valorii. Este cunoscută pentru natura sa pseudo-anonimă și pentru faptul că poate fi utilizată pentru tranzacții rapide și ieftine pe internet. Prețul ei este determinat de cerere și ofertă pe piețele de schimb, iar mulți o văd ca pe un activ digital cu potențial de creștere a valorii în viitor.

Săptămâna aceasta, Bitcoin a depășit pragul de 50.000 de dolari, după o perioadă de doi ani în care a înregistrat valori  monetare mediocre. Saltul este unul semnificativ având în vedere faptul că anul trecut pe vremea aceasta, Bitcoin se tranzacționa la jumătate din valoarea ei actuală, adică în jurul sumei de 22.000 dolari.

O potențială explicație a creșterii subite a valorii monedei virtuale ar putea fi faptul că în luna ianuarie a acestui an au fost aprobate fondurile de investiții în Bitcoin, de atunci înregistrându-se o creștere constantă până la valoarea de astăzi. Apogeul valorii monedei virtuale rămâne luna noiembrie a anului 2021, când a atins suma de 69.000 dolari per bitcoin.

M.R.

Sursa foto: Freepik

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE