Buget pentru dezvoltare în Ungheni Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 452 Vizualizări

Buget pentru dezvoltare în Ungheni

La finele săptămânii anterioare, în cadrul ședinței de Consiliu Local desfășurate la nivelul Unității Administrativ-Teritoriale Ungheni, consilierii locali au votat bugetul la singurul punct aflat pe ordinea de zi.

Bugetul local al orașului Ungheni pentru anul 2024 este în sumă de 49.076.000 de lei, din care Secțiunea ”Funcționare” cuprinde 25.183.000 de lei, iar Secțiunea ”Dezvoltare” este de 23.893.000 de lei.

”Mă bucur să afirm faptul că și anul acesta strategia mea de dezvoltare a localităților administrate în frunte cu orașul Ungheni, va face un nou pas important bineînțeles și datorită bugetului proaspăt votat în ședința de Consiliu Local de joi, 8 februarie. Cei aproximativ 9,8 milioane de euro din care peste 4.770.000 de euro sunt alocați secțiunii de dezvoltare, vor veni în definitivarea unor lucrări deja aflate în desfășurare dar și în începerea unor proiecte noi, de anvergură, care vor contribui pozitiv în bunăstarea comunității noastre. Printre aspectele mai importante pe care le am în vedere în acest an se numără continuarea lucrărilor de modernizare stradală de pe raza orașului Ungheni și a localităților aparținătoare, având în vedere alte câteva zeci de străzi până la finalizarea acestui proiect asumat de ani buni, în toate comunitățile noastre administrate. Tot în sfera drumurilor modernizate se numără și drumul comunal care leagă localitatea Vidrasău de Șăușa, astfel că lucrările la cei peste 3 kilometri de drum vor continua și se vor finaliza anul acesta, astfel încheind un nou capitol în dezvoltarea localităților noastre”, a declarat Victor Prodan, primarul orașului Ungheni.

Investiții pentru comunitate

Totodată, edilul șef al orașului Ungheni a prezentat câteva priorități din agenda anului 2024: ”Bineînțeles, definitivarea proiectului și darea în folosință a canalizării anul acesta, prin demararea unor lucrări ample și în același timp mai speciale, îndeosebi în zona sensului giratoriu de la Moară, sunt lucrări prevăzute în actualul buget care cu siguranță își vor găsi finalitatea mult așteptată pe parcursul acestui an. Voi continua lucrările pe partea de alei pietonale mai exact trotuarele din orașul Ungheni care vor fi finalizate pe ambele sensuri de mers astfel încât locuitorii de la DN15/E60 și nu numai, cei care au de rezolvat probleme administrative în centrul orașului Ungheni, să se bucure de condiții mai bune, iar orașul nostru să aibă un aspect mai curat și mai plăcut. Continui în a aminti proiectul care devine din ce în ce mai necesar a fi atins aș spune, respectiv creșa și grădinița din orașul Ungheni, un obiectiv mare pe care mi l-am asumat și pe care și anul acesta l-am prins în bugetare cu un alt segment al său, astfel încât să facem încă un pas înspre începerea lucrărilor; totodată reabilitarea și modernizarea curții Școlii Gimnaziale ”Emil Drăgan” va fi unul din proiectele care anul acesta va aduce un alt aspect instituției principale de învățământ de pe raza Unității Administrativ-Teritoriale Ungheni, care totodată va beneficia datorită proiectelor realizate și câștigate de noi pe bani europeni prin PNRR, de dotări cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale. În sfera proiectelor europene am dezvoltat în ultima perioadă un interes crescut, astfel că am reușit să accesăm prin muncă și aplecare, fonduri europene în vederea reabilitării și modernizării Căminului Cultural Ungheni și a Dispensarului Medical Ungheni!”.               

Sandu TUDOR

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE