Fâneață de 1,4 hectare din Band împădurită de un târgumureșean Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1750 Vizualizări

Fâneață de 1,4 hectare din Band împădurită de un târgumureșean

Comisia de Analiză Tehnică din cadrul Agenției pentru Protecția Mediului Mureș a decis recent, într-o ședință de lucru, că proiectul ”Împădurire Drăculea”, propus a fi amplasat pe un teren din comuna Band, satul Drăculea Bandului, nu se supune evaluării impactului asupra mediului.

Conform proiectului Deciziei etapei de încadrare, document făcut public în data de 14 februarie 2024, pe pagina web a Agenției pentru Protecția Mediului Mureș, investiția aparține lui Augustin Gheorghe Comes, cetățean domiciliat în Târgu Mureș, și prevede împădurirea unei suprafețe de 1,4473 de hectare cu un număr de 4.000 de puieți/ hectar din următoarele specii: salcâm (predominant) și amestec de glădiță, mălin, ulm de Turkestan, jugastru și vișin turcesc.

”Situația existentă: terenurile agricole care fac obiectul acestui proiect de împădurire au fost administrate de către proprietari privați, fiind folosit ca fâneață. În general, aceste terenuri au fost reprezentate de parcele cu grad ridicat de fragmentare. Amplasarea acestora pe versanți cu eroziune

de suprafață și expunere la insolație și secetă, în contextul lipsei de alimentare cu apă, furnizată de izvoare, terenurile s-au degradat prin compactarea datorată lipsei de apă din orizonturile superioare”, se menționează în document.

(Redacția / Foto: https://www.freepik.com/ )

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE