Târgu Mureș, în top 10 destinații turistice din România în 2024 Social
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 215 Vizualizări

Târgu Mureș, în top 10 destinații turistice din România în 2024

Târgu Mureș se află în top zece destinații din România, conform clasamentului întocmit de Clubul Presei de Turism-FJET România, motiv de mândrie pentru târgumureșeni. Criteriile pe baza cărora s-a întocmit clasamentul au fost: atmosfera primitoare, ofertele din domeniul turismului, personalitățile locale și, nu în ultimul rând, bucatele tradiționale și locale. Astfel, Municipiul Târgu Mureș s-a numărat printre primele zece destinații la nivel național, fiind distins cu un premiu în cadrul Galei Destinațiile FJET România 2024,organizată în data de 15 februarie, subsumată Târgului de Turism al României.

În ceea ce privește selectarea Târgu Mureșului pe lista primelor zece destinații turistice din România, inițiatorii proiectului Destinațiile FIJET România 2024 au argumentat următoarele: „De ce Târgu Mureș? Simplu! Pentru că a venit și vremea lui. Umbrit de decenii de către Sighișoara, lăsat în urmă de către Bistrița, inima județului Mureș a bătut turistic mai mult ca rută de tranzit pentru turismul de circuite. Paradoxal, deși deține un aeroport pe care, din nefericire, nu mai aterizează azi prea multe companii aeriene. Paradoxal, deși se întâmplă așa, investitorii locali și internaționali au pus banii în mișcare astfel că acum Târgu Mureș este o capitală unde se desfășoară numeroase reuniuni și manifestări medicale. Un centru universitar de profil îi asigură spatele cu specialiști de excepție. Nu uitați că aici s-au înregistrat cu vreo patru decenii în urmă operații pe cord, premiere la acea vreme nu numai pentru România. Hotelierii au simțit gustul banului și au pus la punct cel mai important grup din Transilvania format din Plaza Executive (5 stele), Plaza-Partener Hilton the Diamond Club, Plaza Business, Ciao, de 4, respectiv 3 stele. Din tablou nu lipsesc nici Hampton By Hilton, nici lanțul local Darina, cu proprietăți în oraș dar și în împrejurimi, dar mai ales Cocoșul de aur, o emblemă a orașului, local abandonat timp de circa 30 de ani, revenit în forță ca hotel boutique. Clădirea acestuia datează din 1897”.

Top 10 destinații turistice în România în 2024

Clasamentul final al primelor zece destinații turistice din România votate de Clubul Presei de Turism-FJET România este următorul: locul 1- Rimetea, locul 2- Vatra Dornei, locul 3- Borsec, locul 4- Jurilovca, locul 5- Sulina, locul 6- Iași, locul 7- Vânători (Neamț), locul 8- Grădiștea de Munte, locul 9- Timișoara, locul 10- Târgu Mureș.

Mădălina ROHAN

Sursa foto: Primăria Municipiului Târgu Mureș

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE