Home / Sanatate / Tehnologie cu inteligență artificială cumpărată de un spital mureșean cu 2 milioane de euro

Tehnologie cu inteligență artificială cumpărată de un spital mureșean cu 2 milioane de euro

Distribuie

Conducerea Spitalului Clinic Județean Mureș a demarat, în data de 7 februarie 2024, o licitație estimată la valoarea de 10.275.000 de lei (aproximativ 2 milioane de euro), fără TVA, pentru achiziționarea unui sistem automat de prelucrare probe microbiologice în cadrul obiectivului de investiție ”Reducerea riscului de infecții nosocomiale în cadrul Spitalului Clinic Județean Mureș”, informează www.licitatiapublica.ro.

Potrivit Caietului de sarcini al licitației, investiția constă în ”dotarea Laboratorului de microbiologie în vedere îmbunătățirii capacității și capabilității laboratoarelor de microbiologie.”

”Obiectivul general la care contribuie furnizarea produsului solicitat este îmbunătățirea prevenirii, diagnosticului și tratamentului infecțiilor asociate asistenței medicale din cadrul Spitalului Clinic Județean Mureș”, se arată în documentul aprobat de către dr. Ovidiu Gîrbovan, managerul Spitalului Clinic Județean Mureș.

În același document se mai menționează că ”automatizarea prin WASP Lab va permite procesarea și prelucrarea culturii 27/6, iar algoritmii de interpretare (inteligență artificială) vor permite vizualizarea automată a imaginilor în modul lot pentru o eliberare eficientă a culturilor semnificative sau să interpreteze culturile și rezultatele sensibilității la antibiotic în scurt timp.”

Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 12 martie 2024, livrarea echipamentului se va face în maxim 60 de zile de la comanda fermă a autorității contractante, iar perioada de garanție va fi de minim 36 de luni.

Alex TOTH

Foto: https://www.freepik.com/

Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

CSM Târgu Mureş continuă promovarea sportului în școli

Distribuie CSM Târgu Mureș continuă să încurajeze practicarea sportului în rândul tinerilor, aducând bucuria baschetului …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.