Consiliul Județean Mureș, buget de 4 milioane de lei pentru finanțări nerambursabile Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 410 Vizualizări

Consiliul Județean Mureș, buget de 4 milioane de lei pentru finanțări nerambursabile

Aleșii județeni au aprobat recent, în data de 12 februarie, cu prilejul unei ședințe ordinare de lucru, finanțarea cu suma de 4.092 de lei din bugetul județului Mureș a programului anual de acordare a finanțărilor nerambursabile pentru anul 2024, în domeniile Cultură, Culte, Sport, Activități de tineret și Asistență socială.

Potrivit hotărârii, bugetul total aprobat a fost distribuit astfel: 1.940.000 de lei pentru Sport, 1.000.000 de lei pentru Asistență socială, 600.000 de lei pentru Culte, 400.000 de lei pentru Cultură și 152.000 de lei pentru Activități de tineret.

Conform prevederilor Legii nr. 350/2005 privind regimul finanţărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activităţi non-profit de interes general, cu modificările şi completările ulterioare, prima etapă a procedurii de selecţie de proiecte, o reprezintă publicarea programului anual pentru acordarea finanţărilor nerambursabile.

”Astfel, în conformitate cu dispoziţiile articolului 15 din Legea nr. 350/ 2005 autorităţile finanţatoare stabilesc un program anual propriu pentru acordarea de finanţări nerambursabile, care se publică în Monitorul Oficial al României, Partea a VI-a. Programul anual, poate cuprinde una sau mai multe sesiuni de selecţie a proiectelor, iar publicarea în Monitorul Oficial al României a programului anual pentru acordarea de finanţări nerambursabile nu creează autorităţii finanţatoare obligaţia de a efectua respectiva procedură de selecţie. În aplicarea dispoziţiilor legale mai sus enunţate, pentru anul 2024, prin prezentul proiect de hotărâre se propune aprobarea unui program anual de acordare a finanţărilor din bugetul general al Judeţului Mureş cu o singură sesiune”, a precizat Péter Ferenc, președintele Consiliului Județean Mureș.

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE