Copiii nu vor mai putea cumpăra băuturi energizante sau cu conținut ridicat de cofeină Sanatate
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 119 Vizualizări

Copiii nu vor mai putea cumpăra băuturi energizante sau cu conținut ridicat de cofeină

Parlamentarii din mai multe comisii au dat undă verde proiectului care interzice vânzarea băuturilor energizante minorilor, iar legea ar putea ajunge la vot în următoarele zile.

Inițiat în toamna anului 2023, proiectul are la bază analize ale Institutului Național de Statistică, ce arată că 30% dintre adulți și 68% dintre adolescenți consumă băuturi cu efect energizant. Dintre adolescenții identificați de studiu, 18% sunt copii mai mici de zece ani.

Documentul definește băuturile energizante ca fiind compuse din alcool, carbohidrați, vitamine și diverse combinații de substanțe precum cafeina sau taurină, care au rolul de a stimula sistemul nervos. Dincolo de adicțiile pe care tinerii le pot dezvolta din cauza consumului acestor băuturi, medicii avertizează că sunt afecțiuni cardiovasculare pe care le pot provoca, având efectul mai multor shoturi de cafea concentrată combinată cu mult zahăr.

Inițiatorul proiectului spune că industria acestor produse a făcut multe presiuni pentru a bloca legea. Inițiativa a fost dezbătută în Camera Deputaților, for decizional, și va primi, marți, votul final. Va intra în vigoare imediat ce va fi promulgată de șeful statului, potrivit ȘtirileProTv.

(L.P.)

Sursa foto: freepik.com

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE