FOTO: Trupa Vunk, concert epocal la Târgu Mureș Eveniment
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1104 Vizualizări

FOTO: Trupa Vunk, concert epocal la Târgu Mureș

Cu prilejul lansării celui de-al zecelea album intitulat „De luni până duminică”, bine-cunoscuta trupă Vunk a susținut un concert epocal pe scena Palatului Culturii din Târgu Mureș, în seara din 19 februarie, încântându-i pe mureșenii care îndrăgesc genul muzical pop-rock alternativ.

O privire în retrospectivă

Trupa Vunk a fost înființată în Cluj-Napoca în anul 1998 de către Alex Belciu și Cornel Ilie. Inițial trupa a fost cunoscută sub numele de Vank, care ulterior s-a schimbat în Vunk. Trupa  a devenit renumită pentru versurile originale și pentru amestecul lor distinctiv de pop-rock alternativ cu influențe electronice. Albumul lor de debut, „Panorama”, a fost lansat în 2002, marcând debutul lor în industria muzicală românească. De atunci, au continuat să lanseze mai multe albume de succes și să susțină numeroase concerte în țară și în străinătate. Vunk s-a impus ca una dintre cele mai iubite și respectate trupe din România, cu hituri precum „1000”, „Pleacă”, „Artificii pe tavan”, „Așa, și?” și multe altele. Membrii trupei s-au implicat și în proiecte individuale, iar muzica lor a rămas extrem de populară în rândul fanilor muzicii românești.

Talente locale, în deschiderea concertului

În deschiderea evenimentului au concertat The Pipers, o trupă de tineri artiști mureșeni, oameni talentați, ghidați de dorința de a transmite energie pozitivă prin muzică. Trupa este alcătuită din cinci artiști locali, anume: Alexandra Bucur- solistă, Andrei Piper- chitarist, Mihai Bucur- pianist, Vlad Piper- toboșar, Andrei Ogleja- chitarist. Tinerii au inițiat publicul mureșean într-o atmosferă de petrecere, stârnind șiroaie de aplauze și fluierături din partea participanților care le-au atestat rapid și necontenit valoarea muzicală. „Ne hrănim cu muzică de când ne știm și vrem să împărtășim cu voi dragostea noastră. Suntem tineri, entuziaști și plini de energie și ne simțim cel mai bine pe scenă”, au transmis tinerii artiști

Un concert de pomină

După concertul energizant al membrilor trupei The Pipers, a urmat momentul mult așteptat de publicul mureșean- concertul  trupei Vunk. În prezent, trupa este formată din: Cornel Ilie- solist, Nicu Sârghea- toboșar și Daniel Ionuț Onel- chitarist la bass. Aceștia au oferit spectatorilor un adevărat spectacol de lumini și muzică, creând o atmosferă de petrecere care s-a materializat în râsete, aplauze și voie bună. Mureșenii s-au ridicat în picioare și au dat frâu liber energiilor interioare care îi îmbiau la dans, în timp ce ascultau melodiile lor preferate semnate de trupa Vunk. Artiștii au cântat unele dintre cele mai cunoscute piese care le aparțin, printre care amintim: „Pleacă”, „Așa, și?!”, „Artificii pe tavan”, „Numai la doi”, dar și piese din noul album despre care solistul trupei a precizat următoarele: „Acest album se întâmplă într-un bloc cu opt etaje, a câte trei apartamente pe fiecare etaj și fiecare apartament este un cântec. Așadar, plecăm de la întrebarea- câți oameni pot locui într-un cântec? Asta ne-am imaginat și asta încercăm să aflăm pe întreaga perioadă a turneului, cel puțin”.  

Mădălina ROHAN

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE