Soluție fiabilă pentru eliminarea riscului de accidente pe Calea Sighișoarei: Separatoare de sens Administrație
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 402 Vizualizări

Soluție fiabilă pentru eliminarea riscului de accidente pe Calea Sighișoarei: Separatoare de sens

Marți, 20 februarie, în cadrul unei ședințe a Comisiei de Circulație a Primăriei Târgu Mureș, reprezentanții Poliției Rutiere din municipiu au propus mai multe soluții pentru fluidizarea traficului din oraș și pentru reducerea accidentelor rutiere.

Principala subiect adus de cei doi polițiști mureșeni a fost ridicat de problema multiplelor accidente rutiere care au avut loc în ultima perioadă în municipiul Târgu Mureș. Una dintre soluțiile acestora se referă la montarea unor separatoare de sens pe Calea Sighișoarei. Ofițerii au motivat necesitatea unei astfel de măsuri datorită accidentelor petrecute într-un timp scurt pe această stradă foarte circulată, dând exemplu una dintre săptămânile de la începutul anului în care au avut loc trei astfel de accidente, unul dintre ele soldându-se cu un deces.

Citește și: FOTO: Accident mortal pe Calea Sighișoarei din Târgu Mureș

Accidente mortale pe Calea Sighișoarei

Polițiștii susțin că prin montarea unor separatoare ar elimina riscul de accidente (mortale) cauzat, în principiu, de depășirea pe linie continuă. Potrivit discuției dintre polițiști și Comisia de Circulație din cadrul Primăriei, separatoare ar urma să fie montate pe o distanță destul de mare. Mai exact, de la podul de peste drumul spre Cartierul Belvedere și până în zona intrării la complexul comercial Shopping City, în anumite locuri fiind prevăzute întreruperi pentru accesul riveranilor.

Ofițerii prezenți la ședință au subliniat ideea că foarte mulți conducători auto din județ, și nu numai, nu țin cont de nimic, nici măcar de prezența polițiștilor pe drumuri. Această afirmație este întărită de tragicul accident care a avut loc în cursul săptămânii trecute, accident grav care s-a petrecut în imediata apropiere a unui echipaj de polițe aflat în misiune cu aparatul radar pe Calea Sighișoarei.

Citește și: Al treilea accident în ultimele patru zile pe Calea Sighișoarei din Târgu Mureș!

Votul pentru începerea acestui proiect a trecut cu brio în cadrul ședinței, urmând ca montarea separatoarelor să fie făcută de către Administrația Domeniului Public, cel mai probabil urmând ca separatoarele să fie asemeni celor montate în Sângeorgiu de Mureș, de tip „New Jersey”.

Lorena PINTILIE

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE