500 de amenzi aplicate de Protecția Animalelor Mureș în 2023 Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 155 Vizualizări

500 de amenzi aplicate de Protecția Animalelor Mureș în 2023

Potrivit bilanțului anului 2023, la nivelul Biroului pentru Protecția Animalelor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Mureș, au fost soluționate aproape 80 de dosare penale și 140 de petiții și sesizări împotriva persoanelor care au aplicat rele tratamente animalelor de companie sau a celor domestice.

În cadrul conferinței de presă de joi, 22 februarie, comisar-șef de poliție Cătălin Rădulescu, adjunctul șefului IPJ Mureș a vorbit despre bilanțul anului 2023 în ceea ce privește Biroul pentru Protecția Animalelor din cadrul IPJ Mureș. Acesta a declarat că au fost aplicate aproape 500 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 146.000 de lei, fiind emise, de asemenea, 22 de ordine de plasare în adăpost a animalelor suferinde.

Am fost sesizați cu privire la mai multe nereguli, de la neîngrijirea animalelor de companie, rele tratamente aplicate animalelor de companie, inclusiv uciderea animalelor domestice. Colegii noștri s-au deplasat de îndată la orice sesizare sau constatare din oficiu, au luat măsuri pentru punerea în amplasament a 22 de animale”, a explicat Cătălin Rădulescu.

Acesta a mai precizat că una dintre dificultăți este legată de lipsa spațiilor de cazare temporară a animalelor abuzate și confiscate de la stăpânul abuzator. „Problema se pune din punct de vedere al adăposturilor, avem doar cinci adăposturi pe raza județului Mureș, trei aparținând UAT-urilor Reghin, Luduș și Târgu Mureș, două sunt particulare”.

Lorena PINTILIE

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE