VIDEO. Lostrițe mari pe Mureș, în perioada depunerii icrelor Slider
  • Amalia Vasilescu
  • 0 comentarii
  • 494 Vizualizări

VIDEO. Lostrițe mari pe Mureș, în perioada depunerii icrelor

Datorită unor reprezentanți ai Ocolului Silvic Lunca Bradului, ne putem bucura de imaginile cu lostrițe în perioada depunerii icrelor. Atenție! Pescuitul lostriței este interzis conform OUG 23/2008‼️
”Vă invităm să urmăriți un video cu lostrițe în perioada depunerii icrelor, cunoscută și ca boiște sau bătaie. Bătaia a luat sfârșit, dar prin intermediul colegilor noștri de la Ocolul Silvic Lunca Bradului care au observat aceste fenomen, ne putem bucura și noi de o experiență inedită”, a anunțat pe pagina de facebook Regia Naționala a Pădurilor – Romsilva.
Boiștea în cazul lostriței are loc spre mijlocul lunii aprilie, când temperatura apei atinge 7-10 grade Celsius, iar femela, însoțită de 2-3 masculi, urcă la gura afluenților unde, într-o gropiță lungă de 50-60 cm, săpată în pietriș, depune icrele care sunt stropite cu lapții unui singur mascul, acoperindu-le apoi cu un strat subțire de pietriș fin. Boiștea durează doar 3-4 zile.
Lostrița, cunoscut și sub numele de Hucho hucho, este un pește răpitor și cel mai mare pește din familia păstrăvilor ajungând la 1-2 m lungime și 10-52 kg greutate, în zilele de azi fiind exemplare foarte rare. Este declarată monument al naturii.
Are corpul aproape cilindric, gura mare cu dinți puternici. În general, în primii ani, culoarea este argintie, cu spinarea mai închisa, brun-verzuie, dar pe măsura ce se maturizează devine roșcata pe laturi și galbenă deschis pe burtă, cu luciri argintii. Flancurile sunt stropite cu puncte mici închise la culoare.
Vânător solitar, ea iese după hrană mai ales la căderea nopții. Din păcate datorita poluării tot mai accentuate a apelor, lostrița fiind un peste foarte sensibil şi deci supus cu uşurinţă îmbolnăvirilor, dar şi datorită braconajului intens lostriţa a disparut aproape cu desavârşire din apele din tara noastră

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE