Premieră în județul Mureș: Calendar popular de tradiții, lansat de Secția de Etnografie și Artă Populară a Muzeului Județean Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 83 Vizualizări

Premieră în județul Mureș: Calendar popular de tradiții, lansat de Secția de Etnografie și Artă Populară a Muzeului Județean

S-a lansat primul „Calendar popular mureșean în tradiții și obiceiuri, a anunțat marți, 27 februarie, secția de Etnografie și Artă Populară a Muzeului Județean Mureș. Volumul inedit a vost coordonat de Laura Pop, fiind o carte care oferă o panoramă asupra obiceiurilor populare și interferențele acestora cu sărbătorile religioase.

Suntem încântaţi să vă anunţăm lansarea albumului intitulat ‘Calendar popular mureşean în tradiţii şi obiceiuri’, coordonat de Laura Pop, cercetător la Secţia de Etnografie şi Artă Populară a Muzeului Judeţean Mureş. Această publicaţie aduce în prim-plan sărbătorile religioase şi calendarul popular, oferind o perspectivă detaliată asupra intersecţiei dintre calendarul religios, fenomenele naturale şi evenimentele sociale. Calendarul popular mureşean reprezintă un model abstract, alcătuit din mai multe calendare specializate, adaptate nevoilor şi ciclurilor comunităţilor locale”, a transmis Muzeul Județean Mureș pe pagina oficială de Facebook.

Albumul este rezultatul unei ample cercetări, care îmbină informații din corpusurile de documente etnografice cu datele obținute în teren în cadrul proiectului „Un secol de istorie în imagini” şi cu fotografii vechi din colecţia Muzeului Judeţean Mureş, potrivit Agerpres.

(L.P.)

Sursa foto: Muzeul Judeţean Mureş / Maros Megyei Múzeum

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE