Coregraful Daniel Pop, performance în Regatul Maroc Cultură
  • Amalia Vasilescu
  • 0 comentarii
  • 98 Vizualizări

Coregraful Daniel Pop, performance în Regatul Maroc

Institutul Cultural Român, prin Direcția Relații Internaționale, împreună cu Ambasada României în Regatul Maroc, susține organizarea expoziției „CENTAUR” ce se desfășoară în perioada 22 – 29 februarie 2024 în Rabat, Regatul Maroc. Vernisajul a avut loc în data de 26 februarie 2024, ora 17:00, la Biblioteca Națională a Regatului Maroc din Rabat. În cadrul evenimentului, curatoarea expoziției, Iulia Mihalcea, și Daniel Pop, coregraf, dansator, masterand și doctorand al Universității de Arte din Târgu Mureș, au prezentat un concept de poezie–performance, pornind de la relația armonică dintre om și acest loial și empatic animal – calul, incluzând elementul muzical tradițional specific zonei, gnawa. Prezenți au fost și Excelența Sa Doamna Ambasador Maria Ciobanu, directorul Bibliotecii Naționale din Regatul Maroc Latifa Moftaqir regizorul Messaud Bouhcine, președintele Asociației Culturale ALAC – Rachid Benabdellah, Ambasadorul Bulgariei, Excelența Sa Domnul M. Plamen Tzolov și Ambasadoarea Croației, Excelența Sa Doamna Jasna Mileta.
Proiectul a avut șase etape, patru în România și două în Franța și acum a ajuns în Regatul Maroc.
Expoziția reunește personalități artistice dintre cele mai prestigioase: pictorii Aurel Bulacu, Gheorghe Caruțiu, Florin Stoiciu, Ion Tițoiu, Iulia Mihalcea, Cătălin Guguianu și sculptorii Pauline Ohrel, Florin Codre și Darie Dup. Muzica a fost compusă special pentru acest proiect de trompetistul Sebastian Burneci și Simona Strungaru – dirijoare Big Band Radio România.
Filmările și arta video au fost realizate de Cătălin Lăzăroiu, iar chitaristul Hassan Abehrouz a interpretat un rol important într-o lucrare de artă video. Publicistul Mihai Hurezeanu a scris un eseu cu tema ,,CENTAUR” în care prezintă, începând din antichitate, relația armonică dintre om și acest loial și empatic animal, calul, și evoluția umanității care s-a bazat în parte pe această relație de camaraderie și respect.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE