Nou! Internare în sistem rooming-in pentru mămici, la un spital din județul Mureș Sanatate
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 240 Vizualizări

Nou! Internare în sistem rooming-in pentru mămici, la un spital din județul Mureș

Conducerea Spitalului Municipal „Dr. Eugen Nicoară” din Reghin a anunțat joi, 7 martie, pe pagina oficială de Facebook a unității medicale, o veste îmbucurătoare pentru proaspetele mămici. Începând cu această lună, mămicile pot opta pentru varianta de internare în sistem rooming-in, ceea ce va presupune că vor sta în aceeași cameră cu bebelușul lor, încă din primele ore după nașterea propriu-zisă.   „Sistemul rooming-in, asigură beneficii semnificative atât pentru mamă, cât și pentru nou-născut. Contactul fizic fiind mai frecvent, mama poate învăța mai repede cum să aibă grijă de micuțul ei, să recunoască semnele pe care acesta le transmite atunci când este înfometat, obosit, sau când nu se simte bine. Bebelușul, doarme bine atunci când își simte mama alături, iar prezența mamei îl liniștește. Astfel, se învață cu vocea și mirosul ei și își formează repede o rutină de somn și hrană”, au precizat reprezetanții spitalului  în cadrul postării.

În același timp,aceștia au subliniat faptul că se vor respecta cu strictețe toate măsurile necesare pentru prevenirea infecțiilor nozocomiale, întrucât siguranța mamei și a bebelușului este o prioritate.

Din cadrul secției de Neonatologie fac parte următoarele cadre medicale: dr. Aleandrina Zarecki, șef de secție, dr. Teodora Mărginean, dr. Irina Toderic și asistentul șef, Monica Rusu, iar din cadrul secției de Obestrică-Ginecologie, fac parte următorii medici: dr. Maria Suciu, director medical, Dr. Viorel Fejer, dr. Dorina Pintea, Dr. Oszvat Csilla, dr. Criistian Sămoilă, împreună cu asistentul șef, Camelia Demeter.

M.R.

Sutsa foto: pagina de Facebook a Spitalului Municipal „Dr. Eugen Nicoară” din Reghin

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE