Întâlnirea de lucru a asistenților sociali din Mureș Slider
  • Amalia Vasilescu
  • 0 comentarii
  • 867 Vizualizări

Întâlnirea de lucru a asistenților sociali din Mureș

Un număr de 52 de asistenți sociali de pe raza județului Mureș și 5 studenți ai facultăților de Asistență Socială, s-au reunit în data de 14 martie 2024 pentru a participa la o întâlnire de lucru cu tema: “Cadrul legislativ în asistența socială și importanța serviciilor publice de asistență socială”. Întâlnirea, cu această ocazie a celor 57 de paticipanți a fost pentru cei prezenți o oportunitate de învățare, schimb de experiență, crearea unei rețele de network între profesioniști, susținerea și promovarea profesiei de asistent social.
Informațiile furnizate în cadrul întâlnirii au fost considerate ca fiind foarte utile, la final asistenții sociali și-au propus îmbunătățirea actului profesional, potrivit unui anunț făcut de Colegiul Național al Asistenților Social România( CNASR),  Structura Teritorială Mureș.
Luna martie este Luna Asistenței Sociale, o lună dedicată profesiei de asistent social și realizările lor. Ziua Mondială a Asistenței Sociale este o sărbătoare care își propune să evidențieze realizările asistenței sociale, să sporească vizibilitatea serviciilor sociale pentru viitorul societăților și să apere justiția socială și drepturile omului. În fiecare an, Ziua Mondială a Asistenței Sociale, sărbătorită în a treia marți din luna martie, este o sărbătoare care a devenit un punct culminant în calendarul asistenței sociale, asistenții sociali din întreaga lume sărbătorind și promovând valorile și principiile profesiei indivizilor, familiilor, comunității și societății în general. Anul acesta, tema zilei este „Buen Vivir: Un viitor comun pentru o schimbare transformatoare”, care subliniază necesitatea ca lucrătorii sociali să adopte abordări inovative, conduse de comunități și bazate pe înțelepciunea locală și pe coexistența armonioasă cu natura. Tema subliniază rolul transformator pe care îl au asistenții sociali în schimbările pozitive din comunitățile lor.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE