Festivalul Bujorului la Castel, în premieră, la Zau de Câmpie Slider
  • vali.covaciu
  • 0 comentarii
  • 2835 Vizualizări

Festivalul Bujorului la Castel, în premieră, la Zau de Câmpie

Asociaţia Visit Mureş Egyesület va organiza, în premieră, Festivalul Bujorului la Castel pe domeniul Castelului Ugron din Zau de Câmpie. Evenimentul va avea loc în perioada 23-29 aprilie, în perioada de înflorire a bujorului de stepă.

Consiliul Judeţean Mureş a aprobat darea în folosinţă gratuită a terenului aferent Castelului Ugron, arătând că Festivalul Bujorului la Castel urmăreşte promovarea patrimoniului cultural material şi imaterial din zona de Câmpie a judeţului Mureş şi cele mai importante repere culturale şi gastronomice din arealul comunei Zau de Câmpie.

Potrivit hotărârii adoptate, vineri, 22 martie, de Consiliul Judeţean Mureş, Asociaţia Visit Mureş Egyesület va suporta din bugetul propriu cheltuielile de racordare la reţeaua electrică, contravaloarea consumului de energie electrică şi întreţinerea imobilului şi va răspunde de siguranţa şi securitatea participanţilor la eveniment.

„Se aprobă darea în folosinţă gratuită, în perioada 23-29 aprilie 2024, a terenului aferent imobilului situat în localitatea Zau de Câmpie, strada Parcului, nr.10, denumit „Ansamblul Castel Ugron”, înscris în CF nr.51816/Zau de Câmpie, Asociației „Visit Mureș” Egyesület pentru desfășurarea de activități de utilitate publică, în cadrul evenimentului denumit Festivalul Bujorului la Castel“, potrivit articolului 1, din proiectul de hotărâre.

Primii muguri de bujori

Pe pagina de Facebook „REZERVATIA NATURALA – Bujorul de Stepa – Zau De Campie” au fost publicate, recent, fotografii cu primii muguri de bujori.

Rezervaţia de Bujori de Stepă (Paeonia tenuifolia) de la Zau de Câmpie, unică din Europa şi cel mai înalt loc din lume în care această floare s-a adaptat, este situată la 5 kilometri de centrul comunei, într-un cadru natural neatins de modernizare, în mijlocul naturii.

Bujorii de stepă de la Zau de Câmpie înfloresc în perioada aprilie-mai, uneori până în iunie, în funcţie de temperatură, rămân înfloriţi doar şapte zile, au o înălţime între 10 până la 30 de centimetri şi au florile de culoarea roşu aprins, fapt ce le conferă un farmec unic.

(Surse foto: facebook.com/bujoruldestepa și Wikipedia)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE