Conferința de diseminare și promovare a Proiectului Correctional la Penitenciarul Târgu Mureș Slider
  • Amalia Vasilescu
  • 0 comentarii
  • 128 Vizualizări

Conferința de diseminare și promovare a Proiectului Correctional la Penitenciarul Târgu Mureș

Penitenciarul Târgu Mureș a organizat joi, 28 martie, conferința de diseminare și promovare a Proiectului Correctional.
Conferința ce a avut ca scop furnizarea de informații relevante despre proiect, ca de exemplu: indicatori atinși, realizări, rezultate și execuție bugetară, a fost deschisă de comisar șef de poliție penitenciară Adrian Iacob, directorul Penitenciarului Târgu Mureș.
La activitate au participat peste 70 de invitați, reprezentanți ai unor instituții locale, precum: Direcția Județenă de Telecomunicații Speciale Mureș, Tribunalul Mureș, Curtea de Apel Târgu Mureș, Judecătoria Târgu Mureș, Serviciul de Probațiune Mureș, Direcția Generală de Evidență a Persoanelor Mureș, Gruparea de Jandarmi Mobilă „Regele Ferdinand I” Târgu-Mureș, Inspectoratul de Poliție al Județului Mureș, Agenția Națională Antidrog – centru Mureș, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „HOREA” al județului Mureș, Institutul de Medicină Legală Târgu Mureș, S.C. Koncret Studio SRL, Centrul Regional de Formare Profesională a Adulților Mureș, Inspectoratul Școlar Județean Mureș, Colegiul Agricol Traian Săvulescu, Centrul de Educație Incluzivă nr 3 Reghin, S.D.E.E. Târgu Mureș, Centrul de reintegrare socială a foștilor deținuți ONISIM – Bistrița, Centrul de formare și certificare profesională București, Asociația Firimituri pentru Viață, S.C Begli Event SRL, Azilul de noapte – Primăria Târgu Mureș, Centrul de adicții Bastion.


În cadrul conferinței, au fost evidențiate atât importanța, precum și elementele inovatoare aduse sistemului penitenciar și de probațiune, prin implementarea Proiectului Correctional, finanțat prin Mecanismul Financiar Norvegian 2014–2021, Programul „Justiție”, proiectul având o alocare financiară de 24.750.000 de euro și perioada de implementare cuprinsă între august 2019 și aprilie 2024.
Principiul SEAMLESS – principiul norvegian care guvernează întregul proiect, conform căruia rolul esențial al serviciului corecțional este acela al pregătirii persoanelor private de libertate pentru perioada post-detenție în vederea unei tranziții line din penitenciar în comunitate, este implementat pentru prima dată în România și presupune regândirea dinamicii relației dintre sistemul penitenciar și cel de probațiune, precum și la o cooperare strânsă cu autoritățile locale în așa fel încât după liberare, nivelul de recidivă scăzut sa fie principalul indicator care să valideze succesul acestui proiect.
„Cu toate că acest proiect înseamnă și a doua șansă acordată, în societate și de către societate, persoanelor care au executat o pedeapsă privativă de libertate, el nu este un cadou dat acestora, un bonus, ci este și trebuie să fie un cadou oferit societății în al cărei beneficiu se derulează proiectul Correctional, ” a declarat dr. Andreea Ciucă, judecător – vicepreședintă a Curții de Apel Târgu Mureș.
Administrația Națională a Penitenciarelor, în calitatea sa de Promotor de Proiect, în parteneriat cu șase instituții din România și cinci entități norvegiene, gestionează proiectul Correctional în valoare de 24.750.000 euro, în perioada 2019 – 2024. Proiectul este finanțat din fonduri ale Mecanismului Financiar Norvegian 2014 – 2021, prin Programul „Justiție”, administrat de Ministerul Justiției, în calitate de Operator de Program.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE