VIDEO. Grupul Milvus, berze eliberate în mediul lor natural Slider
  • Amalia Vasilescu
  • 0 comentarii
  • 114 Vizualizări

VIDEO. Grupul Milvus, berze eliberate în mediul lor natural

Pentru berzele care au petrecut iarna la Centrul de Reabilitare a Animalelor Sălbatice din Sânsimion, martie este luna în care sunt eliberate în mediul lor natural. 

6 berze au petrecut iarna în volierele din Sânsiminon, după ce au fost găsite toamna trecută într-o condiție fizică precară, fiind prea slăbite să parcurgă drumul lung, până în Africa sau chiar să-și găsească hrană pentru a supraviețui iarna din România.

” După ce au petrecut mai multe luni la noi și și-au recăpătat puterile, pentru trei dintre ele a venit momentul eliberării. Într-o zi frumoasă de primăvară, la marginea pădurii din apropierea centrului nostru cele trei berze și-au luat zborul ”, au transmis membrii ai Asociaţiei Grupul Milvus din Târgu Mureş.

Membrii Asociației se ocupă de îngrijirea și reabilitarea păsărilor rănite, exemplare rănite, confiscate sau comercializate în manieră ilegală. În primii ani reabilitarea s-a derulat în cuștile improvizate în curtea biroului asociației, mai târziu această funcție a fost preluată de colivii speciale, adaptate în mod corect nevoilor păsărilor. În primii ani îngrijirea medicală a păsărilor rănite a fost realizată de către un medic veterinar din Tîrgu Mureș ca apoi prin entuziasmul medicului veterinar Levente Borka să ia naștere asociația medicilor veterinari Vets4Wild care astăzi este parte organică a centrului de reabilitare Milvus. Pe lângă contribuțiile personale și materiale proprii ale Asociației Grupul Milvus și al Vets4Wild dezvoltarea infrastructurală a fost realizată prin fonduri din proiecte și din donații. În prezent centrul de reabilitare este format din două unități: una în Tîrgu Mureș și una în Sânsimion.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE