Cel mai bun elev matematician din lume participă la Olimpiada Națională Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 2423 Vizualizări

Cel mai bun elev matematician din lume participă la Olimpiada Națională

David-Andrei Anghel, cel mai bun elev matematician din lume de la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti, s-a remarcat la Olimpiada Internațională din Japonia, unde a obținut medalia de aur cu un punctaj maxim anul trecut.

Acum, el se alătură celor 380 de elevi din clasele IX-XII la Olimpiada Națională de Matematică, care se desfășoară la Târgu Mureș.

„Este demn de amintit rezultatul istoric al României din 2023 la Olimpiada Internațională de Matematică din Japonia, un rezultat obținut de echipa olimpică de matematică a României, cinci medalii de aur și o medalie de argint, clasându-se pe locul patru în lume. David Andrei Anghel a fost cel care a obținut medalia de aur cu cele mai multe puncte, elev briliant, prezent cu noi astăzi aici”, a declarat Inspector pentru Matematică și Astronomie, profesor Elisabeta Ana Naghi.

Potrivit agerpres.ro, La Olimpiada Naţională de Matematică de la Târgu Mureş, pe lângă cei 380 elevi din clasele IX-XII din toate judeţele ţării, participă 42 de profesori însoţitori şi 50 de profesori, membri ai Comisiei Centrale.

(D.C.)

Sursa foto: Simion Mechno/ Agerpres Foto

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE