Bărbat din Târgu Mureș, reținut, după ce i-a furat telefonul unui bătrân prin metoda „îmbrățișării” Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 893 Vizualizări

Bărbat din Târgu Mureș, reținut, după ce i-a furat telefonul unui bătrân prin metoda „îmbrățișării”

Polițiștii municipiului Târgu Mureș au identificat și reținut, pentru 24 de ore, un bărbat de 49 de ani, în prezent cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt, după ce a tâlhărit prin metoda „îmbrățișării” un bărbat în vârstă de 81 de ani, în centrul orașului.
În fapt, la data de 8 aprilie a.c., în jurul orei 19.00, Poliția municipiului Târgu Mureș a fost sesizată printr-un apel la 112 cu privire la sustragerea unui telefon mobil, aparținând unui bărbat de 81 de ani, în timp ce acesta se afla pe Bulevardul 1848 din municipiu. De asemenea, din cercetările polițiștilor de investigații criminale a reieșit că cel în cauză ar fi sustras telefonul mobil prin ,,metoda îmbrățișării”, profitând de neatenția persoanei vătămate”, a transmis biroul de presă al IPJ Mureș.
Ca urmare a verificărilor efectuate pe teren, polițiștii de ordine publică au identificat la scurt timp, pe strada Valea Rece, persoana bănuită de săvârșirea faptei, respectiv un bărbat de 49 de ani. Cercetările au fost preluate de polițiștii Biroului de Investigații Criminale Târgu Mureș, care, în baza probatoriului administrat, au dispus reținerea bărbatului de 49 de ani, pentru 24 de ore.
Cel în cauză a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Mureș în vederea executării măsurii. De asemenea, prejudiciul a fost recuperat și predat persoanei vătămate. În continuare sunt desfășurate activități specifice sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Mureș”, au mai adăugat polițiștii mureșeni.

Noi metode de tâlhărie. Polițiștii atrag atenția

Polițiștii atrag atenția asupra metodelor la care pot recurge hoții de buzunare pentru a intra în posesia bunurilor dumneavoastră! Profitând de neatenție sau confuzia persoanelor vătămate, aceștia se pot recomanda a fi o cunoștință, o rudă îndepărtată sau un prieten vechi, recurgând în cele din urmă la o apropiere fizică ce implică automat și apropierea de buzunare, genți sau bagaje.

Astfel, polițiștii transmit următoarele recomandări :

• Dacă o persoană necunoscută se recomandă a fi o cunoștință veche sau o rudă îndepărtată, evitați, pe cât posibil, apropierea fizică de aceasta!
• Verificați-vă buzunarele și gențile imediat după ce ați interacționat cu persoane necunoscute în diverse împrejurări și sesizați de îndată polițiștii în situația în care constatați că vă lipsesc bunuri!
• Evitați locurile aglomerate și nu păstrați în același loc portmoneul, telefonul mobil, banii, cheia autoturismului sau orice alte obiecte de valoare; De asemenea, aveţi grijă unde țineți banii sau cardurile! Buzunarul din spatele pantalonilor sau poşeta deschisă sunt tentante pentru hoți!
• Evitaţi conversaţiile cu persoane necunoscute; Hoţii care fură din poșete/genţi şi buzunare pot „acționa” în grup, iar rolul unuia dintre ei poate fi acela de a distrage atenţia în timpul în care altul acţionează.
(L.P.)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE