Gestionează stresul, îmbrăţişează relaxarea: mini-ghid pentru găsirea echilibrului Altele
  • I.T
  • 0 comentarii
  • 207 Vizualizări

Gestionează stresul, îmbrăţişează relaxarea: mini-ghid pentru găsirea echilibrului

“Stres” a devenit unul dintre cele mai populare cuvinte ale secoului, deoarece din ce în ce mai multe persoane se confruntă cu dificultăţi când vine vorba de gestionarea momentelor dificile. Din fericire, lumea modernă aduce o mulţime de soluţii când vine vorba de gestionarea stresului şi promovarea relaxării. În acest fel, viaţa de zi cu zi devine mai uşoară.

Iată un mini-ghid util pentru a gestiona mai uşor stresul şi a găsi tehnicile de relaxare potrivite:

De ce este atât de important să gestionăm stresul

Stresul este deseori definit ca o stare de îngrijorare în faţa unor situaţii pe care le percepem ca fiind dificile. Fiecare percepe dificulitatile ce apar în viaţa diferit, însă trebuie să ştii că stresul afectează toate persoanele, într-o mai mică sau mai mare măsură.

Atunci când nu este ţinut sub control, stresul afectează calitatea vieţii şi poate chiar duce la apariţia unor simptome şi/sau afecţiuni precum oboseala, anxietatea, durerile de cap, insomniile sau depresia.

Managementul stresului se referă la mai multe terapii şi metode care te ajută să gestionezi mai uşor perioadele dificile din viaţă. Majoritatea acestora se focuseaza pe descoperirea cauzelor şi ameliorarea simptomelor. În general, stresul este o problemă recurenta, ce poate apărea în anumite momente ale vieţii şi nu există un tratament care să garanteze că nu te vei mai confrunta cu acesta niciodată.

Gestionarea eficientă a stresului înseamnă o capacitate mai mare de adaptare la schimbare, o viaţă mai împlinită şi o stare de sănătate mai bună.

Managementul stresului costa?

Când vine vorba de gestionarea eficientă a stresului, există o mulţime de metode şi variante pe care le poţi aplica. Unele dintre cele costisitoare, altele absolut gratuite. Ceea ce contează cel mai mult este să descoperi ce anume funcţionează pentru tine.

Spre exemplu, atunci când apar simptome ale depresiei sau anxietăţii, psihoterapia sau consilierea psihologică este una dintre cele mai bună soluţii. Astfel, vei avea nevoie de îndrumarea unui specialist, lucru ce ar putea implica costuri variate.

În cazul în care stresul se manifestă ca o stare de tensiune şi nelinişte, însă nu îţi afectează calitatea vieţii, poţi apela la metode din sfera mindfulness, unele dintre ele chiar gratuite. Pentru o mai bună gestiune a stresului, începe cu metode de relaxare pe care să le poţi practica acasă, în intimitatea casei tale.

Cum te poţi bucura cu adevărat de relaxare acasă

Acasă este locul unde îţi poţi crea propria oază de linişte şi te poţi bucura de activităţi care să amelioreze stresul şi să îţi redea starea de bine. Relaxarea acasă nu trebuie confundată cu activităţile casnice, munca remote sau alte responsabilităţi. Mai degrabă, îndreaptă-te către activităţi care îţi permit să petreci timp cu tine, să te bucuri de ceea ce iubeşti şi să îţi ofere linişte.

Ca să ai cu adevărat parte de relaxare acasă, începe cu amenajarea. Prioritieaza în amenajare lucrurile importante pentru tine, fie că este vorba despre mobilă pentru dormitor, fie că este vorba despre electronice. Oferă-ţi puţin spaţiu pentru un colţişor de linişte, fie în living, fie în dormitor, fie în balcon. Acel spaţiu se poate transforma în locul unde meditezi, creezi, faci Yoga sau scrii în jurnal. Un spaţiu sigur, liniştit şi amenajat pe gustul tău poate fi primul pas atunci când îţi doreşti să încerci tehnici de relaxare acasă.

Dacă nu dispui de mult spaţiu, alege să transformi dormitorul într-un colţ de relaxare. În ziua de azi, găseşti o mulţime de tipuri de mobilă pentru dormitoare care să te ajute să creezi o atmosferă cozy, unde să te relaxezi uşor. Printre cele mai populare elemente ale mobilei pentru dormitor noptierele suspendate şi, noptierele suspendate şi şifonierele cu oglinzi. Alege mobilă pentru dormitor astfel încât să îţi inspire stare de bine şi confort, ca să îţi poţi desfăşura activităţile preferate într-un mediu plăcut, fie că este vorba despre sport, fie că este vorba despre meditaţie sau lectura.

10 idei de activităţi relaxante pentru acasă

Gestionarea stresului poate începe de acasă, cu activităţi simple, unele chiar gratuite, pe care să le practici oricând ai timp. Descoperă mai jos 10 idei care să îţi dea inspiraţie:

  • Meditaţia
  • Pictură
  • Journaling
  • Dansul
  • Exerciţiile de respiraţie
  • Lectura
  • Sportul, de la exerciţii clasice la săritul corzii
  • Puzzle-urile
  • O conversaţie cu un prieten drag
  • Yoga

Stresul este o problemă cu care toată lumea se confruntă într-o anumită măsură. Vestea bună este că acesta poate fi ţinut sub control, uneori chiar cu 0 cheltuieli. Dacă vrei să manageriezi stresul mai uşor, include în rutina ta tehnici de mindfulness, precum meditaţia, Yoga sau activităţile creative. În cazul în care stresul începe să îţi afecteze viaţa de zi cu zi şi simţi că nu îi poţi face faţă, cere sfatul medicului de familie sau al unui psihoterapeut pentru a primi îndrumările adecvate nevoilor tale.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE