Proiecție de film la Brâncovenești Altele
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 164 Vizualizări

Proiecție de film la Brâncovenești

Locuitorii comunei Brâncoveneşti sunt invitaţi duminică, 21 aprilie la proiecția filmului Semmelweis, în regia lui Koltai Lajos. Filmul va fi proiectat la Căminul Cultural din Brâncovenești începând cu ora 20.

”Semmelweis” prezintă drama biografică a lui  Semmelweis Ignác, doctorul supranumit salvatorul mamelor. Viața lui Semmelweis Ignác a insiprat mai multe filme: în 1940 André de Tóth a regizat filmul Semmelweis – Az anyák orvosa (Semmelweis – Doctorul mamelor), iar în 1953 Bán Frigyes a semnat filmul Semmelweis. După aceste pelicule biografice, în 2023 regizorul cu o nominalizare la premiul Oscar, Koltai Lajos a transpus pe peliculă perioada cea mai importantă din viața lui Semmelweis, perioada în care a lucrat la clinica din Viena unde a introdus o nouă metodă pentru a combate febra puerperală, care într-un sfârșit a condus la una dintre cele mai mari descoperiri ale medicinei. Rolul principal din film este jucat de actorul Vecsei H. Miklós, unul dintre cei mai apreciați actori tineri din Ungaria în momentul de față.

Prețul de intrare este de  15 lei/persoană. Biletele se găsesc la Primăria Comunei Brâncovenești. Filmul este titrat în limba română.

(A. Z.)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE