FOTO: Muzeul Județean Mureș „luat cu asalt” de peste 1.000 de copii în prima zi din Școala Verde Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 492 Vizualizări

FOTO: Muzeul Județean Mureș „luat cu asalt” de peste 1.000 de copii în prima zi din Școala Verde

Mai bine de 1.000 de copii au vizitat luni, 22 aprilie, Secția de Științele Naturii de la Muzeul Județean Mureș, în cadrul programului școlar „Școala Verde”, pentru a „se întâlni” cu animale și insecte unice în România, precum gțndacul Goliat și scheletul rinocerului lânos, exponate impresionante ale muzeului din municipiul Târgu Mureș, potrivit reprezentanților Muzeului Județean Mureș.

Vizitele celor mici au început în forță încă din prima zi, când peste 1.000 de elevi au trecut pragul Muzeului Județean Mureș cu ocazia programului „Școala Verde” care se v-a desfăzura pe întreaga durată a acestei săptămâni, din 22 până în 26 aprilie. Potrivit reprezentanților muzeului, exponatele unice în Transilvania așteaptă să fie admirate de un flux și mai mare de copii în zilele care urmează.

Copiii pot vizita, pe lângă scheletul rinocerului lânos, unic în întreaga țară, gândacul Goliat, una dintre cele mai mari insecte din lume, gândacul crocodil, Călugărița gigant, insecta misterioasă descperită de curând în pădurea amazoniană care se aseamănă extrem de tare cu homarul, și noua expoziție „Ultimii dinozauri din Transilvania”, realizată de Universitatea „Babeș Bolyai” din Cluj-Napoca prin Direcția Patrimoniului Cultural Universitar și Laboratorul de Paleotheriologie și Geologia Cuaternarului – Institutul STAR și Muzeul Județean Mureș, care va rămâne la Târgu Mureș timp de șase luni.

Citește și: FOTO – Insectă gigantică misterioasă, prezentată la Muzeul Județean Mureș

Expoziţia cuprinde patru reconstituiri în mărime naturală ale reptilelor care populau Transilvania la sfârşitul Cretacicului, informaţii despre „Insula Haţeg” populată de aceste creaturi în urmă cu circa 70 de milioane de ani, inclusiv cu dinozaurii „pitici”.

Citește și: FOTO/VIDEO: În umbra giganților – Expoziția „Ultimii dinozauri din Transilvania” la Târgu Mureș

Elevii mai pot vedea, la Secția de Științele Naturii din Târgu Mureș, și două mamifere, puma și antilopa de stufăriș, colecția de 51 de specii de insecte exotice, amfibieni, lilieci și plante, cinci geode și replicile de pești, toate grupate în nouă sectoare expoziționale. Totodată, secția nou deschisă a Muzeului Județean Mureș deține o seră care asigură expunerea în cadru natural a unor plante exotice, o grădină senzorială cu plante aromatice și alei terapeutice pentru experimentarea terapiei mersului desculț pe diferite suprafețe, potrivit agerpres.ro.

(L.P.)

Sursa foto: Facebook – Muzeul Județean Mureș

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE