Bugetul modificat al Municipiului Târgu Mureș, adoptat de Consiliul Local. 1,3 milioane de lei în plus pentru CSM și câteva milioane de lei în plus pentru reparații Administratie
  • vali.covaciu
  • 0 comentarii
  • 1024 Vizualizări

Bugetul modificat al Municipiului Târgu Mureș, adoptat de Consiliul Local. 1,3 milioane de lei în plus pentru CSM și câteva milioane de lei în plus pentru reparații

Consilierii locali ai Municipiului Târgu Mureș au adoptat proiectul de modificare a bugetului local pentru anul 2024. Proiectul de hotărâre a fost votat în cadrul ședinței ordinare a CL Târgu Mureș, din 25 aprilie. 

După adoptarea amendamentelor, a fost aprobat bugetul rectificat, pe anul 2024, în sumă de 621.835.000 de lei, la partea de venituri, și în sumă de 676.735.000 de lei la partea de cheltuieli. Secțiunea de funcționare ajunge la suma de 477.240.000 de lei. Secțiunea de dezvoltare ajunge la suma de 144.595.000 de lei, partea de venioturi, în timp ce 199.075.000 de lei reprezintă partea de cheltuieli.

Proiectul de hotărâre adoptat prevede „transferul sumelor reprezentând vărsăminte din secţiunea de funcționare către secţiunea de dezvoltare cu suma de 68.495.732 de lei.

Toate amendamentele au fost adoptate

A fost adoptat primul amendament, propus de Frunda Csenge (UDMR), privind schimbarea denumirii unuia dintre proiectele prevăzute în bugetul modificat. De asemenea, a fost adoptat și un amendament al Direcției Fiscale, citit în plen tot de consilierul local UDMR. Apoi, a fost adoptat și un amendament din partea Direcției Tehnice, referitor la realocarea unor sume din proiecte cu finanțare europeană.

Au fost adoptate și amendamentele propuse de Horea Șarlea. Consilierul local PNL a propus introducerea în buget a unor sume pentru realizarea unor studii de fezabilitate pentru realizare de piste de biciclete. „Și câteva zone care să fie transformate în zone de agrement în jurul pădurilor pe care le avem în oraș.” Consilierul local PNL a mai menționat și amenajarea unui parc fotovoltaic pe o pășune din zona cartierului Unirii.Acesta a mai vorbit și despre existența oportunității de a fi obținute fonduri europene pentru realizare unei platforme care digitale care să simplifice relația dintre cetățean și primărie. 

Schimb de replici între directorul ADP și Claudiu Maior

În timpul dezbaterii, la solicitarea consilierului local Claudiu Maior, a intervenit și Florian Moldovan, directorul ADP (Serviciul Public Administrația Domeniului Public). Florian Moldovan a spus că ADP nu a cerut bani în plus pentru lucrări de reparații drumuri, deoarece deja există sumele necesare în buget. „Nu se face altceva decât plombarea pe arterele principale și pe arterele care necesită. În momentul de față lucrarea este în derulare.”

„Domnul Florin, eu o întrebare simplă am avut. Spuneți-mi de unde ați luat din buget banii!”, l-a întrerupt Claudiu Maior. „Dintr-un subsecvent, dedicat reparațiilor și plombărilor de străzi. Acest contract va funcționa până se semnează acordul cadru. Este în buget”, a adăugat directorul ADP.

1,3 milioane în plus pentru CSM și câteva milioane pentru reparații 

Potrivit Anexei 2-2 a proiectului de hotărâre adoptat de consilierii locali, bugetul CSM Târgu Mureș crește de la suma de 10 milioane de lei, la suma de 11.296.000 de lei.

De asemenea, sunt prevăzute creșteri consistente pentru reparații. De exemplu: linia „Lucrări de reparații str. Piața Teatrului” crește cu 250.000 de lei, iar suma destinată reparațiilor în zona Platoului Cornești și la Grădina Zoologică are un plus de 2,5 milioane de lei, ajungând la peste 2,8 milioane de lei. Mai sunt trecute sume în plus pentru reparații la școli, o sumă mai consistentă fiind trecută pentru „reparații curente la Colegiul Național de Artă” (300.000 de lei).

De asemenea, potrivit anexei 2.1, a crescut cu 4,6 milioane de lei bugetul pentru „Lucrări de montaj vignete de identificare a garajelor de pe domeniul public”, până la suma de aproape 52,8 milioane de lei.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE