FOTO/VIDEO: Proiectul PNRR „Șanse egale la educație”: Transformând educația și comunitatea prin inițiative susținute Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 410 Vizualizări

FOTO/VIDEO: Proiectul PNRR „Șanse egale la educație”: Transformând educația și comunitatea prin inițiative susținute

Proiectul PNRR „Șanse egale la educație” este un proiect care generează un efect pozitiv pe termen mediu și lung prin măsurile sale de intervenție care vor susține elevii pentru a rămâne în școală și pentru a-și continua studiile. Școala Gimnazială Cuci se află deja în acest poriect de doi ani, proiect scris cu ajutorul și susținerea primarului comunei Cuci.

Felicia Boncea, în calitate de responsabilă cu implementarea proiectului și coordonatoare a achizițiilor, prin intermediul unei declarații oferite cotidianului Zi de Zi, aceasta a dezvăluit aspecte esențiale ale proiectului, evidențiind importanța și impactul acestuia asupra comunității școlare și a elevilor implicați.

 „În același timp, avem consultanță oferită de primărie, pe proiect. În fiecare lună avem o firmă de specialitate care ne oferă consultanță. În momentul de față avem ore remediale pentru două clase de gimnaziu, adică pentru copiii care se află în risc de abandon școlar. Le oferim și masă și am reușit să dotăm două săli de clasă cu echipamente digitale inteligente și urmează o excursie în care toții copiii de gimnaziu beneficiază de intrări, transport, masă și vor fi însoțiți inclusiv de profesorii coordonatori”, a declarat aceasta.

Echipament digital inteligent

Toate aceste inițiative și evenimente au fost parte integrantă a proiectului PNRR „Șanse egale la educație”, care și-a propus să sprijine dezvoltarea educațională și personală a elevilor. În cadrul acestui proiect, s-a realizat o investiție semnificativă în achiziționarea materialelor didactice, în valoare de peste 10.000 de lei.

Aceste materiale sunt destinate nu doar activităților școlare obișnuite, ci și celor extrașcolare, oferindu-le astfel elevilor posibilitatea de a se dezvolta pe multiple planuri și de a-și îmbogăți cunoștințele într-un mediu propice și bine echipat.

 „Copiii care se află în risc de abandon școlar și care ne dovedesc că au o evoluție, vor fi premiați cu sume de bani. Toate acestea se întâmplă după procedurile proiectului și facem asta cu ajutorul consultanței pe care o primim cu sprijinul primăriei”, a mai spus aceasta.

Biblioteca Școlii Gimnaziale Cuci

Competiția sportivă „Cupa satelor”

Totodată, joi, 25 aprilie, s-a desfășurat „Cupa satelor”, un eveniment sportiv la care au luat parte un număr de 60 de copii, evenimentul fiind organizat de Școala Gimnazială Cuci și susținut de Primăria Comunei Cuci.

Echipele care au dat startul competiției aparțin de următoarele școli: Școala Gimnazială Cuci. Școala Gimnazială Ațintiș, Școala Gimnazială Sânger, Școala Gimnazială Miheș, Școala Gimnazială Bahnea și Liceul Tehnologic Luduș care urma a se prezenta cu o echipă de fete.

„Competiția este organizată de Școala Gimnazială Cuci împreună cu sprijinul primăriei din comuna Cuci. Avem sponsori pe boom@transporting și boomfast. Organizăm această competiție în vederea promovării fotbalului din mediul rural. La competiție s-au înscris șase echipe, dintre care au venit doar 5, toate din mediul rural. Încercăm să le oferim copiilor un sandwich oferit de sponsorul nostru boomfast, iar apa și tot ceea ce ține de organizare, este din partea primăriei care ne-a ajutat. Ca și premii, primele trei echipe primesc cupe și diplome, iar pentru golgheterul competiției va fi o diplomă și o machetă”, a declarat prof. Marius Alecu, directorul Școlii Gimnaziale Cuci.

„Sunt niște proiecte care sunt în derulare la Școala Generală, proiecte pe care noi le-am făcut, primăria, în colaborare cu ei și ne cer sprijinul. Pentru școală niciodată nu am dat înapoi. Eu zic că merită să investim în copii și în școală. Acesta este un eveniment sportiv. Având în vedere că este săptămâna verde, se fac diferite activități, iar pentru că avem terenul sintetic care aparține de primărie, am zis că le pun la dispoziție pentru a se realiza un astfel de eveniment sportiv. Ar fi bine ca după această primă ediție să mai fie organizat. Cine e mai bun, să câștige. Tot prin aceste programe, toți copiii care participă vor primi mâncare”, a declarat primarul comunei Cuci, Ilie Șuta.

Bătălie între școli

Diana CĂRBUREAN

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE